Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΑΜΦΙΠΟΛΗ : ΕΧΕΤΕ ΠΙΣΤΗ !!!

Τίποτα δεν έχει τελειώσει - Η αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ λέει ξεκάθαρα: «Ο Τύμβος αναπτύσσεται προς τα κάτω»


Αμφίπολη: Έχετε πίστη! Τίποτα δεν έχει τελειώσει - Η αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ λέει ξεκάθαρα: «Ο Τύμβος αναπτύσσεται προς τα κάτω»

- Στην ανασκαφή της Αμφίπολης εργάζονται οι καλύτεροι αρχαιολόγοι του κόσμου, λέει η γνωστή αμερικανίδα αρχαιολόγος
- Τολμάει να υποθέσει ότι στον τάφο είναι θαμμένος ο Ηφαιστίωνας
- Αναλύει μια - μια τις φωτογραφίες που δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα από τον λόφο Καστά


Είναι από τους αρχαιολόγους που παρακολουθεί λεπτό προς λεπτό τα όσα γίνονται στον Λόφο Καστά της Αμφίπολης. Η Ντόροθι Κινγκ, λίγο μετά τις σημερινές ανακοινώσεις του υπουργείου Πολιτισμού σχολίασε στο μπλόγκ της μια μία τις φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:

 Πιθανό πλέον να υπάρχει “ψεύτικο” πάτωμα στον τρίτο θάλαμο και το μνημείο να συνεχίζει υπόγεια
Το κλειδί του μυστικού της Αμφίπολης βρίσκεται στην τάφρο που εντοπίστηκε 
 Βρέθηκε και δεύτερο κομμάτι από μαρμάρινο θυρόφυλλο το οποίο ζυγίζει 1,5 τόνο και βρέθηκε μέσα στην τάφρο.

Η Ντόριθι Κινγκ εμφανώς αισιόδοξη από τις ανακοινώσεις ανέφερε μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν πολλά ακόμα να βρεθούν μέσα στην Αμφίπολη και μάλιστα χρησιμοποίησε την έκφραση που είναι πολύ συνηθισμένη στους αγγλοσάξονες και λέει: «Τίποτα δεν τελειώνει αν δεν τραγουδήσει η χοντρή κυρία». Με άλλα λόγια έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας.

Η Ντόροθι Κινγκ αναφέρει αναλύοντας τις φωτογραφίες ότι βλέπει ότι ο Τύμβος ενδέχεται να αναπτύσσεται προς τα κάτω ή ότι οι τραχείς πλίνθοι που βρέθηκαν μπορεί να είναι τα θεμέλιά του.

Λέει επίσης: «Εάν όμως είναι τα θεμέλιά του, τότε που βρίσκεται το επιχρισμένο δάπεδο το οποίο επικάλυπτε τους πλίνθους; Το χώμα κάτω από τους δόμους παρουσιάζει ευδιάκριτη εδαφική διαστρωμάτωση και πολλά από αυτά τα στρώματα, όπως φαίνεται από τη φωτογραφία, είναι εντόνως διαφορετικά μεταξύ τους».

Για την πόρτα αναφέρει ότι η πλευρά της που είναι στραμμένη προς τα εμάς είναι τραχειά και άρα αυτή πρέπει να ήταν προς την πλευρά του περιθυρώματος και παρέμενε κρυμμένη.


Το σχέδιό της επίσης είναι πολύ διαφορετικό από εκείνο που έχουμε δει στις άλλες φωτογραφίες. Και αναρωτιέται:  «Πρόκειται για διαφορετική πόρτα ή είναι η ανάποδη της ίδιας πόρτας, από την εσωτερική της όψη; Η πόρτα μοιάζει πιο λεπτή, αλλά αυτό μπορεί να είναι μια οπτική ψευδαίσθηση, λόγω της σχεδίασής της και της γωνίας λήψης της φωτογραφίας».

Η Ντόροθι Κινγκ καταλήγει αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι μπορεί στον τάφο να είναι θαμμένος ο Ηφαιστίωνας.
Γράφει: «Η ιδέα ενός μικρότερου μνημείου για να συμπληρώσει ένα μεγαλύτερο δεν έχει αντίστοιχό του που μπορώ να σκεφτώ. Όμως, αν σκεφτεί κανείς ότι ο Αλέξανδρος λατρεύτηκε μαζί με τον φίλο του Ηφαιστίωνα σε πολλές αιρέσεις στην Αίγυπτο, και ότι πριν πεθάνει διέταξε να χτιστεί ένας τάφος για τον Ηφαιστίωνα θα μπορούσε να θεωρηθεί ως η «πύλη» για το μεγαλύτερο ηρώο;

Όχι, δεν πιστεύω ότι υπάρχουν 2 τάφοι αλλά πιστεύω ότι είναι δόκιμο να λέμε τις ιδέες μας. Μόνο έτσι θα καταλήξουμε στο τέλος σε ένα συμπέρασμα.


Πηγη Newsit.gr