Σάββατο 29 Απριλίου 2017

ΚΕΡΚΥΡΑ : ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ....Τη Δευτέρα τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά μέρα έμπνευσης και διεθνιστικής αλληλεγγύης. Οι νεκροί εργάτες του Σικάγο το 1886, οι καπνεργάτες του ΄36 στη Θεσσαλονίκη δεν είναι κάτι μακρινό, δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει σήμερα ο κάθε εργαζόμενος για να μην περάσει η αναδιανομή της φτώχειας - με τα αντίμετρα που διαφημίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  δηλαδή ο λιγότερο φτωχός να πληρώνει τον περισσότερο φτωχό για να συνεχίσουν να θησαυρίζουν τα μονοπώλια και το κεφάλαιο. Η ανεργία, η δουλειά –λάστιχο, η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς δεν είναι μονόδρομος. Σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να απολαμβάνει ο εργαζόμενος τον πλούτο που παράγει βγάζοντας όμως από τη μέση την αιτία όλων των δεινών του, δηλαδή την καπιταλιστική ιδιοκτησία.
Η 1η Μάη του ΄44, οι 200 εκτελεσμένοι κομμουνιστές στην Καισαριανή δείχνουν ότι οι μόνες θυσίες που αξίζουν είναι αυτές που γίνονται για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, ενάντια στη ταξική σκλαβιά, τα μνημόνια, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους πολέμους, ενάντια στη συμμετοχή και της χώρας μας σε αποστολές εκτός συνόρων, για να φύγουν οι βάσεις και το ΝΑΤΟ.
Ο ελληνικός λαός μπορεί και πρέπει να επιλέξει ο ίδιος -με τη θέληση και τη δράση του- την έξοδο από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, σχεδιάζοντας αλλιώς την παραγωγή, την οικονομία, τις σχέσεις με άλλες οικονομίες. Αυτή η προοπτική και η ρεαλιστική εφαρμογή της απαιτεί να κατακτήσει τα «κλειδιά» της οικονομίας, να περάσει η εξουσία στα δικά του χέρια. Αυτό αποτελεί πραγματική εναλλακτική - πολιτική και οικονομική - λύση και αξίζει κάθε θυσία.
Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα σε όσους δεν αποδέχονται τη σημερινή κατάσταση, δεν υποκύπτουν στη μοιρολατρία και το συμβιβασμό. Τους καλούμε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, για να αναγεννηθεί το εργατικό κίνημα, να συγκροτηθεί μια μεγάλη Κοινωνική Συμμαχία ενάντια στον καπιταλισμό και τα μονοπώλια.
Οι λαοί έχουν το δίκιο με το μέρος τους και έχουν τη δύναμη να αντιστρέψουν την σημερινή βάρβαρη κατάσταση.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις πρωτοβουλίες των ταξικών σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ με κορύφωση το συλλαλητήριο της Πρωτομαγιάς στις 10 π.μ. στο ΣΑΡΟΚΟ και την εκδήλωση που θα ακολουθήσει στη Σπηλιά.