Σάββατο 22 Απριλίου 2017

ΠΑΞΟΙ : ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ITB BERLIN....


Εντυπωσιακο παρών όπως μας συνιθίζει, έδωσε  ο Δήμος Παξών και φέτος, για 3η συνεχή χρονιά , το παρόν στην Έκθεση Τουρισμού «ΙΤΒ BERLIN 2017», που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο της Γερμανίας .
               
 
Εμφάνιση ME TO TRAVEL CHANNEL.jpg    


 Ο Δήμος Παξών έδωσε και φέτος, για 3η συνεχή χρονιά , το παρόν στην Έκθεση Τουρισμού «ΙΤΒ BERLIN 2017», που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο της Γερμανίας .

   Η ITB αποτελεί το μεγαλύτερο  τουριστικό γεγονός και είναι ένας αξιόπιστος δείκτης της κατάστασης του τουριστικού κλάδου, μια απαραίτητη πλατφόρμα δικτύωσης και σημαντική πηγή  πληροφόρησης  τόσο από πλευράς τουριστικών τάσεων ,όσο και επαφών.

   Η ‘ ITB’  έδειξε για ακόμα μια φορά πόσο σημαντικό είναι να συνεχίσουν να πραγματοποιούνται οι συναντήσεις «be tot be ,πρόσωπο με πρόσωπο», σε ένα όλο και πιο ψηφιοποιημένο κόσμο. Η γενική διάθεση και οι διάφορες συζητήσεις που έλαβαν χώρα στην έκθεση,  επιβεβαίωσαν ότι  το 2017 θα είναι έτος διψήφιων ποσοστού αφίξεων για τον τουρισμό από την γερμανική αγορά  .
  Περισσότεροι από 5.000 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι από 80 και πλέον  χώρες, καθώς και περίπου 400 bloggers από όλο τον κόσμο , πήραν μέρος στην έκθεση ITB Berlin .
   Η  έκθεση αυτή αποτελεί το « Χρηματιστήριο του Τουρισμού» , και η σημασία της για την τουριστική  βιομηχανία  είναι τεράστια ενώ  οι κρατήσεις  είναι πολύ καλές για την χώρα μας ,αρκεί να μην επαναπαυτούμε. 
 Εμφάνιση blooger 1.jpg
Υπογραμμίστηκε στις συναντήσεις με τους bloggers και με τους ταξιδιωτικούς δημοσιογράφους  (βλ.mr. Martin Brackenbury – Traveler  Nazional Geographic ) ότι οι Παξοί προσφέρουν  τόσο θαλάσσιο όσο και περιπατητικό  τουρισμό, με  μοναδική φιλοξενία και υψηλές υπηρεσίες ,επίσης το ότι οι παραλίες των Αντίπαξων είναι μέσα στην 10αδα των ομορφότερων της  Μεσογείου ενώ δόθηκε ιδιαίτερη  έμφαση στο  ότι ο επισκέπτης στο νησί ζει  , ¨Μοναδικές  Εμπειρίες¨.
Στην έκθεση παρουσιάστηκε ο νέος τουριστικός οδηγός στην γερμανική γλώσσα , για την αγορά της  Γερμανίας  ,Αυστρίας , Ελβετίας για την Κέρκυρα,  τους Παξούς – με πολυσέλιδο αφιέρωμα -  και τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, της φίλης Κλειός Βερίγου , «korfu & die Ionischen Inseln .
  Τον Δήμο Παξών, εκπροσώπησε ο  Αντιδήμαρχος  κ. Γιώργος Λύχνος , η  Περιφέρεια Ι.Ν εκπροσωπήθηκε από τον κ.Σπ.Γαλιατσάτο και τον κ.Γ.Παπαβλασόπουλο (τμήμα τουρισμού) , o Δήμος Κέρκυρας από τον Δήμαρχο κ.Κ.Νικολούζο και τον Αντιδήμαρχο κ.Β.Καβαδία  , η Κεφαλονιά από τον Πρόεδρο Ξενοδοχών  κ.Γερ.Τιμοθεάτο ενώ σημαντική η βοήθεια στο περίπτερο όπως κάθε χρόνο του Λευκαδίτη κ. Απ. Θεοχάρη και του ανιψιού του κ. Νικόλαου Βερύκιου .
 Εμφάνιση ANTIPROSOPOI APO OLA TA NHSIA.jpg  
Το περίπτερο μεταξύ άλλων επισκέφτηκαν , η Υπουργός τουρισμού κα. ‘Ελενα Κουντουρά ,   ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέας Α. Ανδρεάδης κ.α
O Δήμος Παξών  συμμετείχε και φιλοξενήθηκε στο περίπτερο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων .   
 Ευχαριστούμε όλους όσους συνεργάστηκαν σε αυτήν την προσπάθεια .
         Η  προβολή του νησιού μας είναι υπόθεση όλων μας .