Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

ΚΕΡΚΥΡΑ:Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΣΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ...

...στον "Καλλικράτη"


Το πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 4% για το 2016, δηλαδή οκτώ φορές πάνω από τον στόχο που είχαν θέσει οι θεσμοί, επισήμανε ο βουλευτής Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Παυλίδης στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε τη Δευτέρα 24/4 στα τοπικά ΜΜΕ.

               Αναθεώρηση του “Καλλικράτη”
Κώστας Παυλίδης,  Υποψήφιος Δημοτικός ΣύμβουλοςΑναφερόμενος σε ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι επτά χρόνια μετά την εφαρμογή του “Καλλικράτη”, είναι ώριμες οι συνθήκες συζήτησης αλλαγών του με βασική τομή την αλλαγή του συστήματος εκλογής -στη βάση της απλής αναλογικής..

Προκήρυξη 5 θέσεων στο ΓΝΚ
Ο βουλευτής αναφέρθηκε στη θετική εξέλιξη της Προκήρυξης των 5 θέσεων επικουρικών γιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας και την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Υγείας, με την απογευματινή λειτουργία του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ), εξέλιξη που θα συμβάλλει ουσιαστικά στην πρωτοβάθμια περίθαλψη εντός του αστικού ιστού.
Επίσκεψη Πρωθυπουργού
Σχολιάζοντας την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κέρκυρα για τις ημέρες του Πάσχα, παρά τον οικογενειακό χαρακτήρα της, σημείωσε ότι ήταν θετική «όχι μόνο από τη μεριά της τουριστικής προβολής, αλλά και λόγω των θεσμικών επαφών με το Δήμο και με την Περιφέρεια
Θετικός ο προγραμματισμός για υποδομές στον Δήμο
Καταλήγοντας, ο βουλευτής Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η προσπάθεια της δημοτικής Αρχής για την ανάπτυξη υποδομών στον τομέα της ενίσχυσης του Πολιτισμού, με τον προγραμματισμό έργων στον Φοίνικα και στο Δημοτικό Θέατρο, όπως και η υποστήριξη τεσσάρων σχολικών μονάδων σε όλο το νησί, καθώς και η προοπτική κατασκευής ενός κλειστού αθλητικού κέντρου για τις ανάγκες της πόλης, μόνο αισιοδοξία μπορεί να προσφέρει.
ΟΓΑ
Ο κ. Παυλίδης επισήμανε ότι η έκδοση ρυθμιστικής διάταξης δίνει τέλος στο φόβο περικοπής συντάξεων του ΟΓΑ από συνταξιούχους του ταμείου που λαμβάνουν επιδότηση ή έχουν έσοδα από πώληση προϊόντων όπως το λάδι.
Ιόνια Οδός
Τέλος, χαρακτήρισε χαλκεία μονταζιέρας όσα ειπώθηκαν γύρω από τη λειτουργικότητα της Ιονίας Οδού και τη δυνατότητα χρήσης της στο σύνολο σχεδόν του παραδομένου έργου. Όπως είπε, εκτός από τις ουρές που εκ των πραγμάτων δημιουργήθηκαν σε ένα σημείο κατά τη διάρκεια της πασχαλινής επιστροφής, οι μαρτυρίες των κερκυραίων και των επισκεπτών μας αποτελούν απόδειξη της άνεσης και ασφάλειας που προσφέρει το νέο δίκτυο σε σχέση με τον παλιό δρόμο.
  • Πηγη Εrt.gr