Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

ΒΑΣΕΙΣ:ΠΟΣΟΣΤΟ 68% ΣΤΑ ΓΕΛ

                                                        ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΩΣΗ
Τη γενική καθίζηση των βάσεων, που σημειώθηκε στη συντριπτική πλειοψηφία των τμημάτων όλων των επιστημονικών πεδίων ακολούθησαν οι βάσεις των 4 από τα συνολικά 6 τμήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου. Αντιθέτως, εντυπωσιακή ήταν η άνοδος της βάσης του Τμήματος Μουσικών Σπουδών και οριακή του Τμήματος ...
...Ξένων, Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας.
Ειδικότερα: 
•    στο Τμήμα Ιστορίας: η βάση διαμορφώθηκε στα   12.917 μόρια με πτώση 1.325 μορίων    
•    στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας: 19.197 με άνοδο 34 μορίων  
•    Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας (τμήμα ισπανικής γλώσσας): 9.211 με άνοδο 2.946 μορίων       
•    στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών 12.611 με άνοδο 5.287 μορίων  
•    στο Τμήμα Αρχειονομείας – Βιβλιοθηκονομίας 11.297   με  πτώση 965 μορίων 
•    στο Τμήμα Τεχνών, Ήχου και Εικόνας: 12.388 με  πτώση 1.026 μορίων    
•    στο Τμήμα Πληροφορικής: 12.806 με  πτώση 2.776 μορίων 
Την εικόνα των βάσεων που διαμορφώθηκε στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο σχολίασε το πρωί ο απερχόμενος αντιπρύτανης του Ιδρύματος Χάρης Ξανθουδάκης. 
Ο κ. Ξανθουδάκης αποδίδει την πτώση των βάσεων στα 4 Τμήματα του Πανεπιστημίου στη γενικότερη  πτώση των ομοειδών τμημάτων σε όλη την Ελλάδα καθώς και στην  οικονομική κατάσταση που αποτρέπει γονείς και μαθητές να επιλέξουν πανεπιστήμια μακριά από τον τόπο διαμονής τους.    
Αν και υπογράμμισε ότι η αξιολόγηση των επιδόσεων των ΑΕΙ με εργαλείο τις βάσεις  εισαγωγής είναι λανθασμένη,  καθώς δεν αποτυπώνει το μέσο όρο των βαθμολογιών  των εισαχθέντων, χαρακτήρισε μεγάλη επιτυχία την κατακόρυφη άνοδο  της βάσης στο Μουσικό Τμήμα το οποίο,  μάλιστα, πολλοί από τους υποψηφίους είχαν  δηλώσει ως πρώτη επιλογή. Απέδωσε την επιτυχία αυτή στην εξαιρετική φήμη που έχει το συγκεκριμένο Τμήμα όσον αφορά το επίπεδο σπουδών, την κατάρτιση των αποφοίτων του και τα ηχηρά ονόματα μεταξύ των διδασκόντων.
Ποσοστό επιτυχίας 68,2% καταγράφεται στα γενικά λύκεια της Κέρκυρας στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα μιλώντας στο σταθμό μας ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Νίκος Μεταλληνός. Από τους 780 μαθητές που έδωσαν πανελλήνιες εξετάσεις, εισήχθησαν σε τμήματα της  προτίμησής τους 532 άτομα. Το αντίστοιχο ποσοστό στα ΕΠΑΛ είναι 36,6% με 44 από τους 120 μαθητές να πετυχαίνουν την εισαγωγή τους, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μεταλληνός στο ΕΠΑΛ Κορακιάνας το οποίο πέρσι η Διεύθυνση Εκπαίδευσης είχε συμπεριλάβει στα υπό κατάργηση σχολεία. Το συγκεκριμένο σχολείο εμφανίζει εξαιρετικά ποσοστά επιτυχίας στις πανελλαδικές, καθώς το 60% των μαθητών που διαγωνίστηκαν εισήλθαν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ.
σύνταξη: Γιάννης Ανδριώτης