Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

ΣΕ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΕΙ-ΤΕΙ...

                      ...Μέσω Διαδικτύου 
panelladikes_apotelesmataΠληκτρολογώντας τη διεύθυνση http://results.minedu.gov.gr και με απαραίτητα «εφόδια» τον 8ψηφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (επώνυμο - όνομα - πατρώνυμο - μητρώνυμο), οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορηθούν τις βάσεις. 
 Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων μπαίνει σήμερα στις 8 το πρωί με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των...

... πανελλαδικών εξετάσεων και των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ. Οι βάσεις θα μεταδοθούν από το ert.gr και την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις σχεδόν στο σύνολο των σχολών αναμένεται να σημειωθεί πτώση των βάσεων, η οποία οφείλεται τόσο στη δυσκολία των φετινών θεμάτων, οσο και στην κατάργηση των μετεγγραφών. Οι βάσεις αναμένεται να κάνουν βουτιά κυρίως στα τμήματα της περιφέρειας και λιγότερο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη που βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις των υποψηφίων καθώς το κόστος διαμονής μοιάζει όλο και πιο δυσβάσταχτο.
Οι βάσεις αναμένεται να κάνουν βουτιά κυρίως στα τμήματα της περιφέρειας και λιγότερο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη που βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις των υποψηφίων καθώς το κόστος διαμονής μοιάζει όλο και πιο δυσβάσταχτο.
Τα άλλοτε περιζήτητα παιδαγωγικά τμήματα δεν συγκεντρώνουν πια την προτίμηση των υποψηφίων αφού η στρόφιγγα των διορισμών έχει κλείσει. Όσο για τις νομικές και τις ψυχολογίες εκτιμάται ότι θα πέσουν περίπου 400 μόρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και πάνω απο 600 στην περιφέρεια.
Φυσικομαθηματικές και σχολές Πληροφορικής εκτιμάται ότι θα πέσουν κατά 700 μόρια στα μεγάλα αστικά κέντρα και πάνω από 1000 στην περιφέρεια.
Ακόμη και στις ακριβοθώρητες Ιατρικές τα σκήπτρα των 19.000 μορίων φαίνεται ότι θα κρατήσει μόνον η Αθήνα ενώ η τελευταία αυτή της Αλεξανδρούπολης δεν φαίνεται να ξεπερνά τα 18.400 μόρια.
Οι επίσης περιζήτητες πολυτεχνικές σχολές αναμένεται να εμφανίσουν πτώση περίπου 600 μόρια σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη και πάνω από 1000 στην περιφέρεια ενώ τα πολυάριθμα χαμηλόβαθμα ΤΕΙ του 4ου πεδίου δεν αναμένεται να απαιτήσουν πάνω από 8.000 μόρια.
Ίσως η μεγαλύτερη και καθολικότερη πτώση αναμένεται στο 5ο πεδίο όπου ο αριθμός των υποψηφίων είναι εφέτος μειωμένοι κατά 4.000 . Λιγότερο στα μεγάλα αστικά κέντρα και κυρίως στην περιφέρεια, οι οικονομικές σχολές αναμένεται να εμφανίσουν πτώση μεγαλύτερη των 1000 μορίων.
Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι ίσως και ελαφρά υψηλότερα θα κινηθούν οι βάσεις στις αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές που μείωσαν σημαντικά εφέτος τις θέσεις που διαθέτουν αφού οι διορισμοί η δυνατότητα διορισμών είναι πλέον πολύ περιορισμένη.
Πηγή: ΝΕΤ
Ρεπορτάζ: Μάχη Νικολάρα
Επιμέλεια: Βιβή Παπαστεφάνου