Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

ΑΘΗΝΑ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΕΠΕΚΛΗ ΜΕ ....

                                              …τη μισή Κυβέρνηση!

trepekis_dendias.jpg
Τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και βουλευτή Κέρκυρας Νίκο Δένδια επισκέφθηκε, στο γραφείο του στο Υπουργείο, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής.
Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα θέματα ασφαλείας της Κέρκυρας, τις προσπάθειες για περιορισμό του μεταναστευτικού ρεύματος και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νησιού.
Ο Δήμαρχος Κέρκυρας ζήτησε την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης προκειμένου να ενδυναμωθεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών, με δεδομένη μάλιστα και την πρόσφατη απόφαση και τις πρωτοβουλίες του κ. Υπουργού να ριχθεί στη μάχη της ασφάλειας η ΕΛ.ΑΣ. ενώ συζήτησε με τον κ. Υπουργό τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Κέρκυρας.

trepeklis_kefalogianni.jpg
Την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη επισκέφθηκε χθες, στο γραφείο της στο Υπουργείο, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής συνοδευόμενος από τον πρόεδρο των Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας Δημήτρη Διαβάτη.



                        Τουριστική προβολή
Ο κ. Δήμαρχος συζήτησε σε εγκάρδιο κλίμα με την κ. Υπουργό για την αναγκαιότητα ενίσχυσης της τουριστικής προβολής της Κέρκυρας και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος στο νησί, σύμφωνα με τα πρόσφατα επίσημα στοιχεία της ΥΠΑ.
Η κα. Κεφαλογιάννη συνεχάρη το Δήμαρχο Κέρκυρας για τις άοκνες προσπάθειές του στην τουριστική προβολή της Κέρκυρας, και κατ’ επέκταση της χώρας, στο εξωτερικό, με τη συμμετοχή του Δήμου Κέρκυρας σε όλες τις σημαντικές τουριστικές εκθέσεις και του απέδωσε τα εύσημα για τη διοργάνωση πρωτότυπων δράσεων, όπως εκείνη που διεξήχθη πρόσφατα στο Λονδίνο από το Δήμο Κέρκυρας και την ΜΑΕΔΗΚ.

Εναλλακτικές μορφές τουρισμού
Τη συζήτηση ιδιαίτερα απασχόλησε η αναγκαιότητα ενίσχυσης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, και ιδιαιτέρως του θρησκευτικού τουρισμού. Ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε ότι ήδη υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την Κέρκυρα από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και ιδιαιτέρως από τη Ρωσία, καθώς επισκέπτονται το νησί και για να προσκυνήσουν στον Άγιο Σπυρίδωνα, ενώ ενημέρωσε την κα. Κεφαλογιάννη και για την προσπάθειά του να ενισχύσει το θεσμό της Ρωσικής Εβδομάδας με παράλληλες εκδηλώσεις μεγαλύτερης διάρκειας και διάχυσης και στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου.

Συζήτηση και με τον Γ.Γ. Τουρισμού Αν. Λιάσκο
Ο Δήμαρχος Κέρκυρας και ο κ. Διαβάτης είχαν επί μακρόν συζήτηση και με τον Γενικό Γραμματέα Τουρισμού Αναστάσιο Λιάσκο, ζητώντας του να εξετάσει το θέμα του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις τουρισμού, το οποίο επιβαρύνει κατά πολύ το κόστος και καθιστά μη ανταγωνιστικό το ελληνικό τουριστικό προϊόν.
Η έκδοση βίζας εισόδου στην Ελλάδα είναι ένα ζήτημα που πρέπει να εξεταστεί καθώς και η γραφειοκρατία που ισχύει μέχρι σήμερα αποτρέπει πολλούς επισκέπτες να έρθουν στη χώρα αλλά και ο χρόνος έκδοσης που απαιτείται είναι μεγάλος, είπαν ο Δήμαρχος Κέρκυρας και ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων, με τον κ. Λιάσκο να υπόσχεται άμεση διευθέτηση του προβλήματος.

moutzouris_trepeklis_mousouroulis_vlaxos.jpg
Τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Κώστα Μουσουρούλη επισκέφθηκε χθες, στο γραφείο του στο Υπουργείο, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής συνοδευόμενος από τον πρόεδρο και δ/νοντα σύμβουλο του ΟΛΚΕ Σωτήρη Βλάχο.
Στη συζήτηση παραβρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής και πρώην Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Κώστας Μουτζούρης.

    Για τον αποχαρακτηρισμό της λιμενικής ζώνης
Ο Δήμαρχος Κέρκυρας καταρχήν έθεσε στον κ. Υπουργό το ζήτημα του αποχαρακτηρισμού της λιμενικής ζώνης, ώστε να αποδοθούν στο Δήμο Κέρκυρας οι πλατείες και η παραλιακή ζώνη της Γαρίτσας. «Θέλουμε το αστικό κομμάτι της πόλης μας, δεν μπορεί η Κέρκυρα να μην έχει θάλασσα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δήμαρχος. Σημειωτέον ότι με το αίτημα του Δήμου Κέρκυρας συμφωνεί και ο ΟΛΚΕ.
Ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει άμεσα το θέμα, αντιλαμβανόμενος τη σημασία του αστικού κομματιού κυριότητας του ΟΛΚΕ για την πόλη της Κέρκυρας.

            Για τα «ορφανά λιμάνια»
Ο κ. Τρεπεκλής έθεσε επίσης και το ζήτημα των λεγομένων «Ορφανών Λιμανιών» ζητώντας από τον Υπουργό να υπάρξει ρύθμιση ώστε να αποδοθούν στο Δήμο Κέρκυρας, προκειμένου να μπορεί να παρέμβει για τον εξωραϊσμό, τον καθαρισμό, τον φωτισμό και τις απαραίτητες εργασίες.
Ο κ. Υπουργός αντιλαμβανόμενος το αίτημα του Δήμου αλλά και την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πολλά μικρά λιμανάκια της Κέρκυρας, όπως του την εξέθεσε ο Δήμαρχος Κέρκυρας, πρότεινε στο Δήμαρχο Γιάννη Τρεπεκλή, τη σύσταση στο Δήμο Διεύθυνσης Μικρολιμενικών Υποδομών, η οποία στο οργανόγραμμα του Δήμου θα είναι στην απευθείας δικαιοδοσία του Δημάρχου. «Θα το χρησιμοποιήσουμε πιλοτικά για να δούμε αν μπορούμε στη συνέχεια να το εφαρμόσουμε και σε άλλες περιοχές που πιθανόν αντιμετωπίζουν το ίδιο ζήτημα» πρόσθεσε μάλιστα ο κ. Μουσουρούλης.

Συμμετοχή της Τ.Α. στο δ.σ. του ΟΛΚΕ
Άμεση ήταν η ανταπόκριση του κ. Υπουργού και στο αίτημα του κ. Τρεπεκλή να εκπροσωπείται η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΚΕ, υποσχόμενος ότι θα αλλάξει το καθεστώς που ισχύει έως σήμερα και στη νέα σύνθεση του διοικητικού θα συμμετέχει ο εκάστοτε Δήμαρχος.  


Τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά επισκέφθηκε χθες, στο γραφείο του στο Υπουργείο, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής συνοδευόμενος από την πρόεδρο του συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ντίνα Ιωάννου και μέλη του δ.σ.
Παρών στη συζήτηση ήταν και ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοϊλης.  

                      Για το Νοσοκομείο
moutzouris_trepeklis_mousouroulis_vlaxos.jpg
Ο Δήμαρχος και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ενημέρωσαν τον κ. Σαλμά για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας στο νησί και τις ελλείψεις του Νοσοκομείου σε προσωπικό και υλικά, καθώς και την αναγκαιότητα άμεσης παρέμβασης από πλευράς υπουργείου για την αναστροφή της υπάρχουσας κατάστασης. «Λειτουργούμε οριακά, υπάρχει άμεση ανάγκη να παρέμβετε» δήλωσαν χαρακτηριστικά Δήμαρχος και εκπρόσωποι των εργαζομένων.
Ο κ. Σαλμάς από την πλευρά του ενημέρωσε ότι απελευθερώνει από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) 25 εκ. ευρώ, τα οποία θα δοθούν άμεσα στα νοσοκομεία, επισημαίνοντας ότι σε ένα μόλις μήνα κατάφερε να αποδεσμεύσει όσα χρήματα είχαν αποδεσμευτεί για όλο τον προηγούμενο χρόνο. Με τα χρήματα αυτά θα μπορέσουν τα νοσοκομεία να προμηθευτούν όλα τα απαραίτητα υλικά που χρειάζονται για την ασφαλή λειτουργία τους, δίνοντας τέλος στο μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης υλικών.
Όσον αφορά τις προσλήψεις ο κ. Σαλμάς επιφυλάχτηκε να δεσμευτεί καθώς το ζήτημα αποτελεί αρμοδιότητα του Υπουργού Υγείας Α. Λυκουρέντζου 

Για το κτίριο του Παλαιού Νοσοκομείου
Ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκής έθεσε στον κ. Σαλμά και το θέμα της χρήσης του κτιρίου του Παλαιού Νοσοκομείου, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη χρήση του και την αναβάθμιση συνολικά της ευρύτερης περιοχής, που αυτή τη στιγμή έχει υποβαθμιστεί.