Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΝΕΚΡΟΣ Ο "ΧΑΣΑΠΗΣ" ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ......

ΑΛ. ΜΠΡΟΥΝΕΡ: Νο 1 ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥ
Ο Ναζί που έστειλε 45.000 Ελληνοεβραίους στο Άουσβιτς [εικόνες]



 Νεκρός ο «χασάπης» της Θεσσαλονίκης: Ο Ναζί που έστειλε 45.000 Ελληνοεβραίους στο Αουσβιτς [εικόνες]

Είχε μείνει στην Ιστορία, τουλάχιστον για τους Ελληνες, ως ο «χασάπης» της Θεσσαλονίκης, καθώς από τη θέση του αξιωματικού των Ες Ες έστειλε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης περίπου 40.000 με 45.000 Ελληνοεβραίους που κατοικούσαν στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.
Παρέμενε ο Νο 1 καταζητούμενος εγκληματίας πολέμου, ο οποίος, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή του Κέντρου «Σίμον Βίσενταλ», Εφραίμ Ζούροφ, στο βρετανικό κανάλι BBC, «είναι κατά 99% νεκρός». Η ίδια πηγή δήλωσε πως ο αιμοδιψής αξιωματικός των Ες Ες σκοτώθηκε «κατά 99%» πριν από τέσσερα χρόνια στη Συρία, όπου είχε διαφύγει για να αποφύγει τη σύλληψη.
«Δεν μπορούμε να το αποδείξουμε με νεκροψία, ωστόσο είμαστε βέβαιοι ότι είναι έτσι», ανέφερε ο ερευνητής -«κυνηγός» ναζιστών εγκληματιών Εφραίμ Ζούροφ στο βρετανικό δίκτυο. Όπως υποστηρίζει, πρόσφατα είδαν τη δημοσιότητα στοιχεία για τον θάνατο και την ταφή του Μπρούνερ στη Δαμασκό από αξιόπιστο πρώην πράκτορα των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, ο οποίος είχε υπηρετήσει στη Μέση Ανατολή.
Ο Ζούροφ χαρακτήρισε τον Μπρούνερ «πραγματικό τέρας». Αντιμετώπιζε κατηγορίες για τη μεταφορά 128.000 Εβραίων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Πιο συγκεκριμένα, έστειλε 47.000 Εβραίους από την Αυστρία, 44.000 από την Ελλάδα, 23.500 χιλιάδες από τη Γαλλία και 14.000 από τη Σλοβακία στα στρατόπεδα του θανάτου. Οι περισσότεροι από αυτούς έχασαν τη ζωή τους. Μέχρι το τέλος δεν είχε μετανοήσει για τα εγκλήματά του. Ηταν δεξί χέρι του εμπνευστή της «Τελικής Λύσης», δηλαδή της μεθοδικής-βιομηχανικής εξόντωσης των Εβραίων της Ευρώπης από το χιτλερικό καθεστώς, Άντολφ Άιχμαν, ο οποίος είχε περιγράψει τον Μπρούνερ ως «έναν από τους καλύτερους άντρες του».
 

Η Φωτογραφία από την πλατεία Ελευθερίας, όπου οι Ναζί συγκέντρωσαν το πρώτο κύμα Εβραίων της Θεσσαλονίκης που στάλθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης
Στη Θεσσαλονίκη έφτασε τον Ιανουάριο του 1943, έπειτα από ειδική εντολή του Άιχμαν, για να συμμετάσχει στην επιχείρηση σύλληψης κι εκτοπισμού όλων των Εβραίων της πόλης (που υπολογίζονταν περί τις 56.000).
Υπολογίζεται ότι από τις 15 Μαρτίου 1943 μέχρι τις 10 Αυγούστου 1943, πάνω από 40.000 Εβραίοι της Θεσσαλονίκης στάλθηκαν στο Άουσβιτς-Μπίρκεναου.
Μετά τη λήξη του πολέμου, κάπου στη δεκαετία του 1950, φέρεται να διέφυγε στη Συρία και να διετέλεσε σύμβουλος του Χαφέζ Αλ Άσαντ, πατέρα του σημερινού Προέδρου, Μπασάρ Αλ Άσαντ. Υπήρξε στόχος των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών σε δύο δολοφονικές απόπειρες, με τη δεύτερη να έχει ως αποτέλεσμα να χάσει το ένα του μάτι. Ο Ζούροφ τόνισε ότι ο Μπρούνερ είχε γλιτώσει από τουλάχιστον δύο απόπειρες των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών ενώ βρισκόταν στη Συρία, το 1961 και το 1980.
Παρά τα εντάλματα και τις αμοιβές που προσφέρθηκαν για τη σύλληψή του, όχι μόνο αυτό δεν έγινε ποτέ, αλλά αντίθετα ξένα ΜΜΕ φιλοξένησαν συνεντεύξεις του όπου εμφανιζόταν αμετανόητος, δηλώνοντας ότι έπρεπε να είχε σκοτώσει περισσότερους Εβραίους.


Πηγη :iefimerida.gr