Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

ΚΕΡΚΥΡΑ : ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ...

«Ανάπτυξη στην Πράξη: Τουρισμός, Γαστρονομία, Τοπικά προϊόντα», την άλλη Κυριακή (14 Δεκεμβρίου) στις 17:00 στο Ξενοδοχείο CorfuPalace

Η σύνδεση του τουριστικού κλάδου και ειδικότερα της φιλοξενίας και της εστίασης με την παραγωγή αγροδιατροφικών και άλλων τοπικών προϊόντων αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για την οικονομική, τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξης της Κέρκυρας και του Ιονίου .
Στο πλαίσιο αυτό το Κέντρο Επτανησιακού Πολιτισμού, πρόεδρος του οποίου είναι η βουλευτής Κέρκυρας και Υφυπουργός Πολιτισμού Άντζελα Γκερέκου, διοργανώνει ημερίδα με τίτλο: «Ανάπτυξη στην Πράξη: Τουρισμός, Γαστρονομία, Τοπικά προϊόντα», την άλλη Κυριακή (14 Δεκεμβρίου) στις 17:00 στο Ξενοδοχείο Corfu
Palace, υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.
Στόχος της εκδήλωσης είναι να φέρει κοντά τους εκπροσώπους της Φιλοξενίας και της Γαστρονομίας με τους παραγωγούς και τους μεταποιητές παραδοσιακών και μη Τοπικών Προϊόντων, προκειμένου να διερευνήσουν από κοινού τις δυνατότητες συνεργασίας για την ενίσχυση της κερδοφορίας τους και τη βελτίωση των υπηρεσιών τους.


Τι θα περιλαμβάνει η ημερίδα


Η ημερίδα θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παρουσιάσεις:
- επιτυχημένων προσπαθειών στην κατεύθυνση της συντονισμένης σύνδεσης της τουριστικής βιομηχανίας με την τοπική παραγωγή στο Αιγαίο,
- της δυναμικής που απορρέει από την αλματώδη ανάπτυξη, που συντελείται τα τελευταία χρόνια στο επίπεδο της παραγωγής τοπικών προϊόντων στην Κέρκυρα και



- των δυνατοτήτων χρηματοδότησης καινοτόμων και εξωστρεφών επιχειρηματικών δράσεων. Στην Ημερίδα θα μιλήσουν μεταξύ άλλων εξέχουσες προσωπικότητες από τον χώρο της συγγραφής γαστρονομικών βιβλίων και ειδικοί σε θέματα διασύνδεσης της γαστρονομίας με όλο το εύρος της τουριστικής βιομηχανίας, όπως η Αγλαΐα Κρεμεζή, ο Δημήτρης Μιχαηλίδης, ο Γιώργος Πίττας, ο Μάνος Ναθαναήλ , εκπρόσωπος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς και ο Διευθυντής του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Αλέξης Τσιάντης,.
Το Κέντρο Επτανησιακού Πολιτισμού φιλοδοξεί να συμβάλει στην ενεργή συνεργασία των κλάδων αυτών, η οποία μπορεί να αποτελέσει τη βάση για ένα νέο, δυναμικό αναπτυξιακό μοντέλο για την Κέρκυρα, πρότυπο για όλο το Ιόνιο αλλά και την Ελλάδα γενικότερα.


Κάλεσμα στους παραγωγούς


Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές προς τους π;αραγωγούς της Κέρκυρας: «»Σας περιμένουμε και σας ενημερώνουμε, ότι  οι  συμμετέχοντες στην Ημερίδα του Κέντρου Επτανησιακού Πολιτισμού «Ανάπτυξη στην Πράξη: Τουρισμός, Γαστρονομία και Τοπικά Προϊόντα» μπορούν να εκθέσουν τα προϊόντα τους σε ειδικό χώρο της εκδήλωσης.
Η έκθεση των τοπικών προϊόντων  στην Ημερίδα αποτελεί σημαντική ευκαιρία προβολής , καθώς στην εκδήλωση θα παρευρεθούν εκπρόσωποι και επιχειρηματίες από όλο το φάσμα της τουριστικής βιομηχανίας του νησιού, ενώ η εκδήλωση θα λάβει δημοσιότητα τόσο εντός όσο κι εκτός της Κέρκυρας. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούμε επικοινωνήστε στο τηλέφωνο: 26610 28250 ώστε να λάβετε πληροφορίες».