Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

ΦΑΡΣΑΛΑ: ΕΙΔΑΝ ΤΟΝ ΜΠΕΝ ΝΤΙΝΤΑΜ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ...

...όπου έμενε η μικρή Μαρία – Μάρτυρας κατονομάζει γνωστή οικογένεια ρομά της Βέροιας

Φωτογραφία για Είδαν τον Μπεν Νίνταμ στον ίδιο καταυλισμό στα Φάρσαλα όπου έμενε η μικρή Μαρία – Μάρτυρας κατονομάζει γνωστή οικογένεια ρομά της Βέροιας
Από τη στιγμή που ήρθε στο φως η υπόθεση με τη μικρή Μαρία, που βρέθηκε σε καταυλισμό ρομά στα Φάρσαλα, δυο οικογένειες ένιωσαν τη ζεστασιά της αισιοδοξίας να τους πλημμυρίζει. Είναι οι οικογένειες της Μαντλίν ΜακΚαν και του Μπεν Ντίνταμ. 

Η Μαντλίν χάθηκε τον Μάιο του 2007 από την Πορτογαλία και ο Μπεν το καλοκαίρι του 1991 από την Κω. Δυο υποθέσεις που έχουν συγκλονίσει, όπως ακριβώς και αυτή της Μαρίας, που κανείς δεν ξέρει πως και γιατί βρέθηκε στον καταυλισμό των Φαρσάλων. 

Οι ελληνική αστυνομία σε συνεργασία με τον Interpol αναζητά τους πραγματικούς της γονείς αλλά και την πραγματική της ηλικία, αφού δεν αποκλείεται να είναι μεγαλύτερη από 4 ετών. 

Αναζητούν επίσης το πως βρέθηκε μαζί με το ζευγάρι των τσιγγάνων, με το ενδεχόμενο του κυκλώματος εμπορίας οργάνων να προστίθεται σε εκείνα της εμπορίας βρεφών και της παράνομης αγοραπωλησίας που έμεινε στη μέση. 
Και ενώ η υπόθεση ξεσηκώνει παγκόσμιο ενδιαφέρoν, έρχεται στο φως μια εξέλιξη που σοκάρει: στον ίδιο καταυλισμό που βρέθηκε η Μαρία, είχαν δει και τον Μπεν Νίνταμ!

Το αποκαλύπτει η Sunday Mirror, που σήμερα δημοσιεύει και συνέντευξη της μητέρας του, Κέρι. «Οι ελληνικές αρχές μας είπαν ότι οι ...

...τσιγγάνοι δεν αρπάζουν παιδιά, τώρα ξέρουν ότι το κάνουν», δηλώνει η 41χρονη Κέρι Ντίμαμ και δεν κρύβει πως οι εξελίξεις την κάνουν αισιόδοξη πως μπορεί να βρει τον γιο της, που σήμερα θα είναι 24 ετών.

Η μαρτυρία πως ο Μπεν ήταν τον καταυλισμό των Φαρσάλων έγινε από τον Αντώνη Μπέντζιο, ο οποίος είχε επισκεφτεί τον καταυλισμό αναζητώντας τον δικό του γιο και είδε ένα παιδί που έμοιαζε με τον Μπεν, γράφει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με την οικογένεια του Μπεν, έδωσε κατάθεση στην αστυνομία αλλά το στοιχείο δεν «ακολουθήθηκε» ποτέ!

Η μαρτυρία του Μπέντζιου ήρθε σε γνώση της οικογένειας Νίνταμ όταν το 1996, οι παππούδες του παιδιού, Κριστίν και Έντι, τον επισκέφτηκαν στη φυλακή. Όπως αναφέρει η Sunday Mirror: τους είπε ότι ο Μπεν ζούσε με την οικογένεια Κερίμι, πασίγνωστη οικογένεια της Βέροιας. Είπε πως το ήξερε αυτό γιατί το 1991 απέδρασε από τη φυλακή και πήγε να πάρει τον γιο του, Ράμπο, που έμενε με τη συγκεκριμένη οικογένεια.

Ο Μπέντζιος υποστήριξε ότι τότε είδε τον Μπεν και όταν ρώτησε τον αρχηγό της οικογένειας του είπαν ότι «τον πήραν από την Κω».

Υπάρχει, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, και μαρτυρία ενός οδηγού ταξί που είπε πως είδε τον μικρό Μπεν με ένα μέλος της οικογένειας Κερίμι.

Πηγή: newsit-inews