Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΕΠΤΑΝΗΣΑ:ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΛΟΥΔΗ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ....

Εμφάνιση Ο Γιωργος Καλουδης στην Κεφαλονια.jpgΤη πληγείσα Κεφαλλονιά επισκέπτεται ξανά ο Επικεφαλής της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ  Γιώργος Καλούδης συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο Προγράμματος της Παράταξης Πέτρο Αυγερινό.
  Α. Χτες, μαζί με τον Μάκη Φόρτε, Περιφερειακό Σύμβουλο της Παράταξης, επισκέφτηκαν:
1.                 τα Κουρουκλάτα, όπου ο κ. Σπύρου και η κυβέρνηση της Αθήνας δεν είδαν ούτε τις κατολισθήσεις ούτε τις μερικές καταρρεύσεις του δρόμου και την επικίνδυνη στένωσή του σε πολλά σημεία του με τον άμεσο κίνδυνο ολικής κατάρρευσης και διακοπής κάθε συγκοινωνίας..
Εμφάνιση nekrotafeio kefalonias 2.jpg2.                Το Ληξούρι, όπου η εικόνα της νύχτας έλεγε πολλά: Σκοτεινά εγκαταλελειμμένα σπίτια και ένα μικτό συνεργείο ΔΕΥΑΚ-ΕΥΔΑΠ να λειτουργεί και να αντικαθιστά σωλήνες ύδρευσης μέσα στο σκοτάδι χωρίς την υποστήριξη τσάπας, μολονότι άλλες υπηρεσίες είχαν παρκαρισμένες τσάπες. Πλήρης έλλειψη συντονισμού.
 Άλλωστε ποτέ κανένας υπουργός δεν κάθησε από βράδυ. Λίγες ωρίτσες μόνον, εφφέ επικοινωνιακό και παραπλανητικό για τα αθηναικά κανάλια με στόχευση το πανελλήνιο κοινό και την εκμετάλλευση του θέματος.

Β. Σήμερα επισκέφτηκαν το Αεροδρόμιο Κεφαλλονιάς,του οποίου οι αίθουσες αφίξεων και αναχωρήσεων είναι κλειστές για τους επιβάτες από τη πρώτη μέρα του σεισμού, διότι υπέστη σοβαρές ζημιές. Οι επιβάτες τσεκάρουν στα όρθια ΕΞΩ από αεροδρόμιο και πηγαίνουν στο αεροπλάνο ή με τα πόδια ή με λεωφορείο, (φωτο για πτήση Ολυμπιακής). Όταν φτάνουν επιβάτες ή έρχονται με τα πόδια από τη πίστα (όπως και εμείς)  μέχρι έξω από την αίθουσα αφίξεων  και με ένα καροτσάκι, πάντα έξω από το αεροδρόμιο, ξεφορτώνονται οι αποσκευές.   Η χτεσινή ελαφριά βροχούλα εμάς δεν μας πειράζει, άλλους όμως μπορεί να τους ενοχλεί.
Εμφάνιση aerodromio kefalonias 3.jpgΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, από τους κυβερνώντες και ατ αθηναικά κανάλια , γιατί μόνον κακό κάνουν στο σωστό σχεδιασμό, αφού οι ξένοι τουρίστες μέσω ίντερνετ βλέπουν και παρακολουθούν τα πάντα και η απόκρυψη της πραγματικής κατάστασης δημιουργεί μακροπρόθεσμα δυσπιστία και δυσφήμηση.
Σήμερα γίνονται εργασίες επισκευής. Ενδεικτικές οι φωτογραφίες. Ελπίζουμε να είναι σοβαρές και πρέπουσες οι επισκευαστικές εργασίες και με τη ταχύτητα (πληρότητα συνεργείων) που απαιτείται ώστε τα πρώτα τσάρτερς να μη το βρούν σε αυτή τη κατάσταση !