Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

ΚΕΡΚΥΡΑ : ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΙΩΝ ΔΕΚΑ....

Με δύο γκολ του Σίμου Γραικού στην επανάληψη, ο Ηρακλής πήρε δίκαιο τρίποντο, με 3-1 και σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας!
Του Ηλία Αλεξόπουλου
 graikoi
*
Για την εγχώρια πασχαλινή ατμόσφαιρα, αποτελεί κάτι σαν... θέσφατο: «Γραικοί»! Μοναδικό φιλαρμονικό «σουξέ» μετά την πρώτη Ανάσταση, του Μεγάλου του Σαββάτου. Εμβατήριο αλέγκρο τέμπο, φορέας λύτρωσης, χαράς, ικανοποίησης...
Το να πεις, βεβαίως, πως οι «Γραικοί» ετράβηξαν πενιά, τέλη Φλεβάρη, παραμονές Σαρακοστής, σε πρώτο χρόνο μοιάζει άτοπο. Έλα, όμως, που μιλάμε για ποδόσφαιρο κι εκεί υπάρχει ένας κόσμος μαγικός, που... όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!
Με «ύμνο», λοιπόν, τους «Γραικούς» γράφτηκε σήμερα, Σάββατο (22/2) η επιστροφή στις νίκες για τον Ηρακλή Αγ. Δέκα. Στην πραγματικότητα, του... ενός Γραικού, του Σίμου, αλλά με «χτύπημα» διπλό (που, ας πούμε, «νομιμοποιεί»... πληθυντικούς)!
Γκολ πρώτο, στο 68’, γκολ δεύτερο στο 76’ και κάπως έτσι, οι όποιες διεκδικήσεις έγειρε ως τότε η φιλότιμη ομάδα του Ατρομήτου Άφρας, περιορίστηκαν στο επίπεδο της... ανυλοποίητης επιθυμίας. Ο «Ήρα» 3-1 και, σε συνδυασμό με την... «γκελάρα» ολκής, των Μπενιτσών, αριβάρισμα στην τρίτη θέση, -5 από τη δεύτερη ΑΕΛ! Μωρέ, μια χαρά...
Το ματς, ως ματς, δεν ήταν, δα, και για... βιτρίνα! Κάπως «no focus» ο Ηρακλής (το αίσθημα, άραγε, του «ξέρω ότι είμαι καλύτερη ομάδα»), κάπως «πιεσμένος» ο Ατρόμητος (δεν έχει δα και «τρελά» περιθώρια για να διεκδικήσει ό,τι παραπάνω, ενόψει play out…), μετριότητο, λοιπόν, ποδόσφαιρο, με δύναμη και «άγριο», κατά στιγμές.
Ο Ηρακλής ευτύχισε να προηγηθεί στο 18’, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Νίκου Βαγγαλάτη, στο ημίωρο, ωστόσο, ο Ατρόμητος απάντησε με... ίδιο νόμισμα (πέναλτι), δια ποδός του Ανδρέα Ρίγγα. Ώσπου σήμανε η ώρα του Γραικού...
Δύο γκολ, τέλος και στο τελευταίο τέταρτο του ματς, με την πλάστιγγα να έχει γύρει πια... αγύριστα υπέρ των «Νερατζούρι», οι παίκτες του Αρβανιτάκη είχανε τις ευκαιρίες για να ανεβάσουν κι άλλο το... κοντέρ (με Γραικό, με Βαγγαλάτη...).
Αλλά τούτη τη φορά, το... φετινό χαϊρι των πολλών χαμένων τελικών, έβγαλε λιγότερο άχτι από οιαδήποτε άλλη φορά. Η αλήθεια είναι πως στην post game αυτοκριτική, περισσότερο αναφέρθηκε η, συνολικά, «χαμηλότερη» δυνατοτήτων εικόνα. Και λογικά. Από ομάδες όπως η Ηρακλής, είναι που έχεις αξιώσεις να δεις δυο δράμια μπάλα παραπάνω...
Το ματς διαιτήτευσε ο Χρ. Αρμενιάκος (Κυπριώτης, Καρράς).
ΑΦΡΑ (Σ. Πανάρετος): Ν. Βίτσος, Α. Ζώτος, Τ. Ρίγγας, Κροκίδης, Β. Ρίγγας, Κουφαδάκης, Σ. Ζώτος, Τσιλιμπάρης, Παρασκευάς, Μπασιούκας, Α. Ρίγγας. Έπαιξαν και οι: Μπασιάς, Χότζας, Μούτας.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓ. ΔΕΚΑ (Μπ. Αρβανιτάκης): Μακρής, Ασημακόπουλος, Γ. Πουλής, Σπ. Πουλής, Κόντης, Γκερέκος, Γ. Ζωχιός, Χότζας, Βαγγαλάτης, Γραικός, Πανδής. Έπαιξαν και οι: Ιμβριώτης, Χ. Ζωχιός.
Πηγή : corfu sports.gr