Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΠΑΣ...

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, σε ηλικία 65 ετών, ο επί σειρά ετών (1982-2003) πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας, Κώστας Παππάς.

O Κώστας Παππάς γεννήθηκε στο Κουκλέσι Ιωαννίνων στις 15 Μαρτίου 1949.Τελείωσε το Γυμνάσιο στη Φιλιππιάδα Πρεβέζης και στη συνέχεια εργάστηκε στην Αθήνα.

Το 1970 μετανάστευσε στη Γερμανία για σπουδές. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, Βυζαντινολογία και Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Βόνης.

Από το 1985 εργαζόταν στη Γερμανία σε υπηρεσίες για τους Έλληνες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους και τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα. Ήταν έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Υπήρξε πρωτεργάτης της ίδρυσης του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) και αναπληρωτής πρόεδρός του από το 1995 έως το 2001, καθώς και ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Παγγερμανικής Επιτροπής Μεταναστευτικών Ομοσπονδιών (BAGIV).

Διατέλεσε πρόεδρος του Διεθνούς Δελφικού Συμβουλίου με έδρα το Βερολίνο και υπό την αιγίδα του διοργανώθηκαν το Δεκέμβριο του 2010 οι πρώτοι Δελφικοί Αγώνες στη Μόσχα με τη συμμετοχή 937 καλλιτεχνών και εκπροσώπων από 26 χώρες.

Ήταν μέλος του ΠΑΣΟΚ, από την ίδρυση του το 1974 και συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του εξέδωσε ο τομέας Απόδημου Ελληνισμού του Κινήματος.

Τα συλλυπητήρια του εξέφρασε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας, Κώστας Δημητρίου.

“Ο Κώστας διακρινόταν για τη συνέπεια, την υπομονή και την επιμονή με την οποία πρόβαλλε και προωθούσε τα προβλήματα των μεταναστών. Δεν υπολόγιζε το προσωπικό κόστος. Όταν το απαιτούσαν οι καιροί και οι ανάγκες των μεταναστών δε δίσταζε να έρχεται σε ρήξη με κατεστημένες απόψεις”, υπογράμμισε.

ΠΗΓΗ: 
ΑΠΕ-ΜΠΕ