Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ : ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ



Φωτογραφία για Διαβάστε σε ποιες σχολές ανεβαίνουν οι βάσειςΔείτε παρακάτω σε ποιες σχολές ανεβαίνουν οι βάσεις Μικρή άνοδο των βάσεων στις ιατρικές και τις πολυτεχνικές σχολές και σαφώς μεγαλύτερη στις νομικές, δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.
Σε αντίθετη τροχιά θα κινηθούν οι βάσεις στο πέμπτο επιστημονικό πεδίο όπου οι...


...λιγότεροι υποψήφιοι (- 20,6% σε σχέση με πέρυσι) αναμένεται να οδηγήσει σε πολύ μεγάλη πτώση τις χαμηλές σχολές του πεδίου.
Από τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας προκύπτει επίσης ότι πίεση θα δεχθούν οι βάσεις στις σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και των υπόλοιπων μεγάλων αστικών κέντρων. Εκτιμάται επίσης ότι η άνοδος των βάσεων θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη εάν δεν εντασσόταν το επιπλέον 20% των θέσεων των γενικών κατηγοριών στη γενική σειρά όλων των υποψηφίων.

Ανοδικές πιέσεις αναμένεται να καταγραφούν και σε σχολές της περιφέρειας οι οποίες έχουν το ίδιο αντικείμενο σπουδών με αυτές των αστικών κέντρων (πχ μαθηματικές, φιλοσοφικές) δεδομένου ότι φέτος οι μετεγγραφές είναι ελεύθερες για τις ειδικές κατηγορίες.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, μεγάλα ποσοστά γραπτών κάτω από τη βάση καταγράφονται στη Φυσική Τεχνολογικής Κατεύθυνσης 2 (69,46%), στην Ιστορία Γενικής Παιδείας (60,63%), στα Μαθηματικά Τεχνολογικής Κατεύθυνσης 2 (60,33%), στην Ιστορία Θεωρητικής Κατεύθυνσης (49,76%) και στα Αρχαία Ελληνικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης (41,65%). Σημειώνεται πάντως, ότι τα ποσοστά αυτά είναι χαμηλότερα σε σχέση με πέρυσι.

Εξάλλου, περισσότεροι ήταν οι αριστούχοι εφέτος (βαθμός 18-20) στη Φυσική Γενικής Παιδείας (46,52%), τη Βιολογία Γενικής Παιδείας (30,48%), τη Χημεία Θετικής Κατεύθυνσης (26,97%), την Ηλεκτρολογία Τεχνικής Κατεύθυνσης 1 (37,74%), τα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας (24,17%).

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μεταβούν στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου www.minedu.gov.gr.

Πηγη  inewsgr.com