Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

ΣΤΕΡΝΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ....

 
Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο Α' νεκροταφείο Αθηνών για να αποχαιρετήσει τον μεγάλο Έλληνα καλλιτέχνη, Ντέμη Ρούσσο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής 25 Ιανουαρίου νικημένος από την επάρατη νόσο.
Ο ερμηνευτής πολλών και μεγάλων επιτυχιών, έχοντας πουλήσει πάνω από 60 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο, άφησε την τελευταία του πνοή στα 69 του χρόνια, στο νοσοκομείο «Υγεία» μετά από μακρόχρονη νοσηλεία.
Ο άνθρωπος που δοξάστηκε από τον διεθνή Τύπο, όχι μόνο για το έργο αλλά και για την προσωπικότητά του, είχε δηλώσει σε συνέντευξή του:

«Άμα είσαι Έλληνας δεν χρειάζεται να έχεις στοιχεία για να είσαι υπερήφανος. Είσαι υπερήφανος. Είμαστε μία ευλογημένη ράτσα».
Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η νεκρώσιμος ακολουθία.  Παρόντες στην κηδεία του Ντέμη Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η νεκρώσιμος ακολουθίαΡούσσου που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών αφήνοντας πίσω του μια ανεπανάληπτη κληρονομιά μουσικών επιτυχιών, ήταν μεταξύ άλλων ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο δημοσιογραφος Νίκος Αλιάγας, ο Ηλίας Ψινάκης, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Πασχάλης Αρβανιτίδης και άλλοι.

Ο Πασχάλης μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες είπε πως στην Ελλάδα δεν του έδωσαν την αξία που έπρεπε. Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, Γιώργος Χατζηνάσιος, λίγο πριν την είσοδό του στον ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο Ντέμης υπήρξε μία μοναδική, ασυναγώνιστη, θα έλεγα, φωνή αλλά και ένας πολύ χαρούμενος άνθρωπος. Έχω την αίσθηση ότι ο Ντέμης δεν μεγάλωσε ποτέ και διατήρησε αυτή την παιδική του αθωότητα. Συναντηθήκαμε λίγο μετά την εφηβεία μας όταν ήρθε από την Αίγυπτο και παίξαμε μαζί, όπου εκείνος έπαιζε μπάσο και εγώ πιάνο, ο Βαγγέλης τύμπανα και ο Σπανουδάκης κιθάρα. Ήταν ένα τρομερό φυτώριο».










Marie Ρούσσου


Έμιλυ Ρούσσου


Κώστας Ρούσσος


Marie Ρούσσου, Νίκος Αλιάγας, Έμιλυ Ρούσσου


Νίκος Αλιάγας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης


Ηλίας Ψινάκης


Mαρίζα Κωχ



Νωρίτερα η οικογένεια του Ντέμη Ρούσσου είχε κάνει την ακόλουθη δήλωση:

«Ο θρύλος της διεθνούς μουσικής δεν είναι πια μαζί μας. Ο Ντέμης Ρούσσος πέθανε σε ηλικία 68 χρονών.

Με βαθιά λύπη σας ενημερώνουμε ότι η τελετή για τον αποχαιρετισμό του αγαπημένου μας καλλιτέχνη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για την αγάπη και τα μηνύματα συμπαράστασης αυτές τις δύσκολες ώρες.

Η οικογένεια».

Πηγη Zougla.gr