Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ : ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;

Καρχιμάκης: Γιατί φοβάστε τη δημοκρατία;
Την περίοδο διακυβέρνησης Παπανδρέου καθώς και το πολιτικό σκηνικό σχολιάζει ο υποψήφιος με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Μιχάλης Καρχιμάκης, με άρθρο-παρέμβασή του.
Διαβάστε το κείμενο του κ. Καρχιμάκη:
«Γιατί φοβάστε την Δημοκρατία Κύριοι ;
Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε συνηθίσει να ταυτίζουμε τα πάντα με αριθμούς.  Ωστόσο, η οικονομικοκεντρική αυτή θεώρηση έχει ως αποτέλεσμα ναι μεν να αναγνωρίζουμε και να βιώνουμε τις συνέπειες της κρίσης αλλά και να παραβλέπουμε τα βαθύτερα αίτια της.
Κανένας δεν μίλησε για την έλλειψη θεσμών που θα εξασφάλιζαν και την υγιή οικονομική δραστηριότητα του τόπου.
Κανένας δεν μίλησε για την ανάγκη  αλλαγής της δομής και της αρχιτεκτονικής του κράτους και της Δημοκρατίας μας.
Ο μόνος που τόλμησε και τολμάει και σήμερα, όχι μόνο να μιλήσει, αλλά και να συγκρουστεί με αυτά τα φαινόμενα και τις παθογένειες δεκαετιών ήταν και είναι ο Γιώργος Παπανδρέου.
Γιατί η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική είναι μια κρίση αξιών είναι μια κρίση Δημοκρατίας.
Παραμένοντας πιστοί στις ιδέες και στις αξίες μας θέτουμε ως ακρογωνιαίος λίθο του προγράμματος μας, τις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες. Αυτό θα επιτευχθεί με την ενεργή συμμετοχή του λαού στην διακυβέρνηση της χώρας μέσω δημοψηφισμάτων. 
Η κυβέρνηση Παπανδρέου ανατράπηκε ακριβώς επειδή, εγχώρια και ευρωπαϊκά μαζί με τις πολιτικές τους προεκτάσεις δεν θέλαν το δημοψήφισμα φοβούνταν την φωνή του Λαού.
Έτσι κυριάρχησε μια άκρως αντιδημοκρατική πολιτική αφήγηση. Μια αφήγηση που θεωρεί επικίνδυνη την λαϊκή ετυμηγορία, τον λαό άβουλο όν, ανίκανο να σκεφτεί και να πάρει αποφάσεις για τον εαυτό του.
Σε όλους αυτούς αντιτείνουμε την δική μας σύγχρονη, σοσιαλιστική πολιτική αφήγηση που θέλει τον λαό, τον άνθρωπο στο επίκεντρο της πολιτικής.
Τους απαντάμε, εμείς αγωνιζόμαστε για την λαϊκή κυριαρχία την, την πραγματική, ολική λαϊκή συμμετοχή. Θέλουμε τον λαό στην εξουσία.
Στην φοβική δεξιά αλλά και σε μία συντηριτική αριστερά του κρατικοδίαιτου καπιταλισμού, θέτουμε το εξής ερώτημα. Γιατί φοβάστε την δημοκρατία κύριοι;»
ENIKOS.GR