Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΞΟΙ : ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΠΑΞΩΝ ΜΕ ΤΟΝ Ο.Λ.ΚΕ



Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΗΜΟΣ ΠΑΞΩΝ   Στα πλαίσια της συνεργασίας του Δήμου Παξών με τον Οργανισμό λιμένα Κέρκυρας  Α.Ε  (Ο.Λ.ΚΕ) και μετά από πρόσκληση του Δήμου Παξών  ,ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Οργανισμού κ. Σπύρος Ανδριώτης,  μετέβη την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015 στους Παξούς.
 Εμφάνιση ΟΛΚΕ ΠΑΞΟΙ - ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΣΠ. ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΞΩΝ.jpg
   Κατά την παραμονή του συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Παξών κ. Σπύρο Βλαχόπουλο με τον Δημοτικό Σύμβουλο υπεύθυνο λιμένων και θαλάσσιας πολιτικής  κ Αυγ.Φαναριώτη ,τον πρόεδρο του Δ.Σ Εμ.Βλαχόπουλο ,τον πρόεδρο του Σωματείου λιμεργατών κ.Ι.Βελλιαννίτη τον Λιμενοσταθμάρχη Παξών κ.Γ.Ανεμογγιάννη κ.α
   Κατά την τεχνική συνάντηση παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο του Ο.Λ.ΚΕ. Α.Ε. , η διαδικασία που ακολούθησε ο Οργανισμός προκειμένου να αδειοδοτηθεί το Υδατοδρόμιο του Γαίου Παξών και παρείχε διευκρινήσεις και τεχνικές λεπτομέρειες σε ερωτήματα που του ετέθησαν , ενώ αναλυθήκαν  με κάθε λεπτομέρεια οι παρεμβάσεις στα λιμάνια και συζητήθηκε  το  χρονοδιάγραμμα για τις παρεμβάσεις που ήδη λαμβάνουν χώρα .
 Η συνάντηση αύτη είναι η δεύτερη μετά από εκείνη του Οκτώβριου στην έδρα του ΟΛΚΕ . Ο Δήμαρχος Παξών Κ.Βλαχόπουλος με τον Δ.Σ υπεύθυνο λιμένων Α.Φαναριώτη  ,έθεσε τις προτεραιότητες  για την αντιμετώπιση των προβλημάτων  των λιμένων Παξών και για το λιμάνι των Αντιπάξων που δεν έχει γίνει ποτέ κάποια  παρέμβαση ενώ έχει παραδοθεί στον κ. Ανδριώτη τεχνικός φάκελος με ανάλυση των παρεμβάσεων σε όλα τα λιμάνια του νησιού .  .
  Ο Δήμαρχος Παξών  ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Ο.Λ.ΚΕ. Α.Ε. για το ενδιαφέρον του και την επίσκεψη του και την ομάδα της τεχνικής  υπηρεσίας του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας που ήταν παρούσα.
 Τέλος, ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Ο.Λ.ΚΕ. Α.Ε. κ. Σπύρος Ανδριώτης αφού ευχαρίστησε για την φιλοξενία  που του παρασχέθηκε γνωστοποίησε πως  θα βοηθήσει τα μέγιστα τον Δήμο Παξών ,όπως ήδη το πράττει , αλλά και ως οφείλει ο Οργανισμός,  παρέχοντας την ήδη αποκτηθείσα τεχνογνωσία του Οργανισμού Λιμένος Κερκύρας Α.Ε. και του ιδίου προσωπικά, προκειμένου να αδειοδοτηθεί σύντομα το Υδατοδρόμιο  στο νησί , με απώτερο σκοπό την απευθείας σύνδεση της των Παξών με την μητρόπολη Κέρκυρα ,την Πόλη των Ιωαννίνων , την Ιταλία κ.α αλλά και να λυθούν χρόνια προβλήματα σε όλους τους λιμένες όπως φωτισμός ,χαλκάδες πρόσθεσης,  πίλαρ τριφασικού ρεύματος για μεγάλα πλοία/ yaht  κ.α 
 Μετά την πρώτη φάση των έργων θα προγραμματιστεί και άλλη συνάντηση με απώτερο στόχο την καλυτέρεψη των παρεχόμενων λιμενικών  υπηρεσιών στο νησί των Παξών .