Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! 85 ΝΕΚΡΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ...

...και 400 τραυματίες, ενώ έχουν εξαφανιστεί μικρά χωριά από το χάρτη



- Εσπευσμένα στην περιοχή ο τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν προκειμένου να δει από κοντά τις ζημιές
-Μόνο σε έναν δήμο της περιοχής έχουν καταρρεύσει 25 πολυκατοικίες
-Συγκλονιστικές φωτογραφίες και βίντεο από τις ζημιές και από την ώρα του σεισμού- Τι λένε οι έλληνες σεισμολόγοι για το σεισμό και για το εάν θα επηρεάσει την Ελλάδα
- ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Η Τουρκία συγκλονίζεται από τον ισχυρότατο σεισμό που έπληξε την πόλη Βαν κοντά στα σύνορα με το Ιράν, αλλά προς το παρόν κανείς δεν ξέρει με βεβαιότητα το μέγεθος. Προς το παρόν το μέγεθος είναι 7,2 Ρίχτερ σύμφωνα το σεισμολογικό Ινστιτούτο Καντίλλι της Κων/πολης.
Ένα απέραντο χάος επικρατεί σε ολόκληρη την Τουρκία, με την πόλη Βαν που έχει χτυπηθεί κυριολεκτικά να έχει σβηστεί από το χάρτη. Δεκάδες κτίρια έχουν καταρρεύσει, ενώ οι τρομερές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 500 έως 1.000 νεκρούς. 
Στο νοσοκομείο στο Ερσίς, πολύ κοντά στην Βαν--είναι στην περιοχή του επίκεντρου του σεισμού, που έπληξε σήμερα τη νοτιο-ανατολική Τουρκία-- κείτονται περίπου 50 πτώματα, μεταδίδει το πρακτορείο Σιχάν απο την Κωνσταντινούπολη. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών μέχρι τώρα φτάνει τους 85, ενώ οι τραυματίες επίσημα ανέρχονται σε 400 άτομα. 
Μεταξύ αυτών των κτιρίων σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταρρεύσει φοιτητικές εστίες και ξενοδοχεία. Mόνο στον δήμο Έρτζις της πόλης Βαν έχουν καταρρεύσει 25 πολυκατοικίες και μια εστία. Συνολικά, φαίνεται ότι έχουν καταρρεύσει 50 κτίρια, ενώ έχουν υποστεί ζημιές περίπου 1.000 κτίρια.

Φωτο Hurriyet


Φωτό HurriyetΧ

Φωτό Hurriyet


ΦΩΤΟ Reuters

ΝNewsit.gr