Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ


Νίνης: Όλοι είναι ενάντια στον ρατσισμό

Κόκκινη κάρτα στο ρατσισμό!

Το παρών στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το BEWC HELLAS και το International School of Athens στο Ζηρίνειο της Κηφισιάς κατά του ρατσισμού έδωσαν ο Σωτήρης Νίνης και ο Σεντρίκ Καντέ, οι οποίοι έστειλαν το δικό τους μήνυμα για αυτό το ιδιαίτερο κοινωνικό ζήτημα και σήκωσαν… κόκκινη κάρτα.

Το BEWC HELLAS (Συμβούλιο Έγχρωμων Ευρωπαίων Γυναικών στην Ελλάδα) και το International School of Athens συνδιοργάνωσαν για...

... δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου με μαθητές 12-17 ετών.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε αγώνας μεικτών ομάδων μεταξύ του International School of Athens και των μαθητών πολιτιστικής και εκπαιδευτικής Ακαδημίας των Φιλιππίνων. Στο τέλος σήκωσαν όλοι κόκκινη κάρτα και απέδειξαν ότι όλοι είναι ίσοι ανεξαρτήτου χρώματος και φύλου.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο Σωτήρης Νίνης δήλωσε: «Όλοι είναι ενάντια στον ρατσισμό. Το κλίμα στην Ελλάδα είναι θετικό και στηρίζουμε την προσπάθεια που γίνεται». Από την πλευρά του, ο Σεντρίκ Καντέ τόνισε: «Εξαιτίας του γεγονότος πως το ποδόσφαιρο είναι δημοφιλές άθλημα στην Ελλάδα δεν έχω βιώσει τον ρατσισμό. Δεν ισχύει το ίδιο για την οικογένεια μου και τους συγγενείς μου σε Αφρική και Γαλλία που έρχονται αντιμέτωποι με τον ρατσισμό κάθε μέρα».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ