Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

O BAN GKOGK ΔΕΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ....

...τον σκότωσε κατά λάθος ένας εφηβος!
 Ένας (ακόμη) μύθος καταρρίπτεται! Ο Βίνσεντ βαν Γκόγκ δεν αφαίρεσε ο ίδιος τη ζωή του, τον σκότωσαν!

Ύστερα από έρευνα 10 χρόνων, ιστορικοί της τέχνης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο πιο σπουδαίος Ολλανδός ζωγράφος δεν αυτοκτόνησε απογοητευμένος από τη φτώχεια και από την απαξίωση. Η σφαίρα που του πήρε τη ζωή προήλθε από χαλασμένο όπλο, με το οποίο έπαιζε ένας νεαρός! Υπάρχει και η θεωρία πως οι νεαροί ήταν δυο.

Οι Στίβεν Ναϊφέ και...

... Γκρέγκορι Γουάιτ Σμιθ, βραβευμένοι με Πούλιτζερ για τη βιογραφία του Αμερικανού ζωγράφου Τζακσον Πόλοκ, πέρασαν 10 χρόνια ερευνώντας και γράφοντας τη νέα βιογραφία του βαν Γκογκ.

Στο βιβλίο με τίτλο «Van Gogh: The Life», ισχυρίζονται πως ο Ολλανδός ιμπρεσιονιστής δεν ήξερε τίποτα από όπλα, ούτε και βρέθηκε ποτέ το όπλο με το οποίο αυτοκτόνησε, σε ηλικία 37 ετών, ένα απόγευμα της 27ης Ιουλίου του 1890.

«Δεν άφησε σημείωμα και η σφαίρα που τον σκότωσε, μπήκε στο σώμα του από μια περίεργη γωνία και όχι ευθεία, όπως θα έπρεπε αν είχε ο ίδιος στρέψει το όπλο στον εαυτό του», αναφέρουν Ναϊφέ και Σμιθ.
 

Μετά τον πυροβολισμό, ο βαν Γκογκ κατάφερε να επιστρέψει με τα πόδια στο χωριό όπου διέμενε. Τον είδαν δυο γιατροί, κάνεις από τους δυο δε μπορούσε να του κάνει εγχείρηση για να του αφαιρέσουν τη σφαίρα. Το απόγευμα της επόμενης μέρας πέθανε, καθώς η πληγή του μολύνθηκε.
 

ΠΗΓΗ: DAILY MAIL