Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΓΙΑΝΝΕΝΑ:ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ Ο ΕΝΑΣ ...

…πάνω στον άλλο.
Κινδυνεύει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο η κατάσταση στη φυλακή Ιωαννίνων. Ενώ οι θέσεις είναι 90, οι κρατούμενοι, οι περισσότεροι αλλοδαποί,  είναι 270! Κατά καιρούς έχει διαμαρτυρηθεί, και μάλιστα έντονα, η διεύθυνση της φυλακής, για το φαινόμενο, ωστόσο δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση από πλευράς υπουργείου.  Τα λοιμώδη νοσήματα είναι πολλά, ενώ οι συνθήκες υγιεινής...
... ανεπίτρεπτες.  Από τοπικούς παράγοντες έχει προταθεί η μεταφορά της φυλακής σε νέο ευρύχωρο και σύγχρονο κτίριο, ωστόσο δεν έχουν προχωρήσει οι σχετικές ενέργειες, σύμφωνα με το ipiruspost.

Πάντως η μετεγκατάσταση της φυλακής Ιωαννίνων είναι αναγκαία, αφού έχει δημιουργηθεί στο υπάρχον κτίριο το αδιαχώρητο.  Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πόρισμα της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για τις φυλακές, «στις μέρες μας τα προβλήματα στις ελληνικές φυλακές απορρέουν από τον υπερπληθυσμό των κρατουμένων σε σχέση με τις υφιστάμενες υποδομές (11.847 κρατούμενοι για 9.460 θέσεις, με βάση τα επίσημα στοιχεία από 1/06/2011), τον μεγάλο αριθμό αλλοδαπών (57%), τον μεγάλο αριθμό κρατουμένων για αδικήματα που έχουν σχέση με ναρκωτικά (34%) και τέλος τα φαινόμενα διαφθοράς εντός των φυλακών».
 prionokordela.gr