Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΚΕΡΚΥΡΑ:Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΗ ΓΙΑ....

Για τα νέα μέτρα στο σύστημα υγείας και το πολυνομοσχέδιο

Ο κ. Λοβέρδος πρόσφατα ανακοίνωσε το κλείσιμο 1000 κλινικών σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Ουσιαστικά από τις 1950 κλινικές, κλείνει σαν πρώτο βήμα τις 1000. Χθες μας ανακοίνωσε στη βουλή ότι στόχος της Κυβέρνησης και του Υπουργείου του είναι να μην λειτουργούν τα νοσοκομεία με κλινικές αλλά μόνο με τομείς. Φυσικά αυτό το κάνει για να εξοικονομήσει πόρους, εν γνώση του όμως θα χειροτερεύσει και θα προκαλέσει τεράστια δυσλειτουργία στα ήδη δυσλειτουργούντα δημόσια νοσοκομεία. Την ίδια στιγμή στόχος του είναι να...
... βελτιώσει πλασματικά τους δείκτες  π.χ. εκεί που όλοι αναγνώριζαν ότι λείπουν περίπου 20χιλ. νοσηλευτές από τα δημόσια νοσοκομεία, με τις συμπτύξεις, το κλείσιμο κλινικών και το κλείσιμο κρεβατιών, έρχεται τώρα και μας λέει ότι δεν λείπει κανείς νοσηλευτής. Επίσης έφτασε στο σημείο εκεί που όλοι δεχόντουσαν ότι λείπουν 4500χιλ. γιατροί από το σύστημα υγείας, να μας λένε ότι είναι υπερδιπλάσιοι οι γιατροί. Επαναλαμβάνω ότι ο Ελληνικός λαός και οι Κερκυραίοι πολίτες δεν πρέπει να σκύβουν το κεφάλι. Πρέπει να είναι περήφανοι και να αγωνίζονται, για αυτό που πραγματικά αξίζει στον Ελληνικό λαό, για δημόσια υγεία η οποία να παραχωρείται μέσα από έναν αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας, δωρεάν και σύγχρονο.     

    Για το πολυνομοσχέδιο      
Αυτές τις μέρες συζητιέται στη βουλή το πολυνομοσχέδιο έκτρωμα με το οποίο μειώνονται οι ήδη μειωμένοι μισθοί των δημόσιων υπαλλήλων μέχρι και 30%, μειώνονται οι μισθοί των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ όπως επίσης μειώνονται σημαντικά και όσων εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Ξαναβλέπουμε σε αυτές τις συνεδριάσεις να παίζεται ένα καλοπαιγμένο μέχρι στιγμής παιχνίδι, ότι υπάρχουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δυσανασχετούν και που απειλούν ότι δεν θα ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο. Αυτό όπως είπα είναι ένα θέατρο που το έχουμε ξαναδεί, είναι για να ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου, να μας μιλούν για το καλό και το κακό ΠΑΣΟΚ, το παλιό και το νέο ΠΑΣΟΚ, αλλά όταν έρθει η ώρα για να ψηφίσουν όλοι μαζί ομονοώντας  ψηφίζουν «για να σώσουν τη χώρα». Εδώ έρχεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός ο Γ. Παπανδρέου να τους διαψεύσει κατηγορηματικά να τους πει ότι το 90% όλων αυτών που ψηφίζουν και όλων αυτών των μέτρων που παίρνουν, δεν τα παίρνουν γιατί η Ελλάδα βρίσκεται σε έκτακτη κατάσταση αλλά ήταν και είναι στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Αυτό από μόνο του είναι πολύ αποκαλυπτικό και είναι φυσικά η μεγαλύτερη απόδειξη για τον Ελληνικό λαό για πού το πάει το ΠΑΣΟΚ, αυτό εμείς δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Στις 19 και στις 20 του Οκτώβρη να πάρουν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις, που θα είναι μεγαλειώδες, δεν πρέπει να λειτουργήσει καμία δημόσια και ιδιωτική υπηρεσία, κανένα εργοστάσιο, δεν πρέπει κάνεις να πάει στη δουλεία, όλοι πρέπει να είναι στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και στις διαδηλώσεις.