Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΕΠΕΚΛΗ ΜΕ ΑΔΩΝΗ ΚΑΙ ΜΕΝΔΩΝΗ


Κατάλογο αιτημάτων του Δήμου Κέρκυρας, μετά την εκχώρηση στο ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας του ΟΛΚΕ ΑΕ, κατέθεσε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γ. Τρεπεκλής στον Υφυπουργό Ναυτιλίας Άδωνη Γεωργιάδη, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε μαζί του στην Αθήνα.
Μεταξύ άλλων, ο Δήμος ζητά τον περιορισμό της λιμενικής ζώνης του ...
...ΟΛΚΕ στις καθαρά λιμενικές εγκαταστάσεις με παράλληλη απόδοση στο Δήμο των αστικών τμημάτων της σημερινής λιμενικής ζώνης.
Διεκδικεί επίσης σύσταση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, απόσυρση του σκέλους β της πρόσφατης υπουργικής απόφασης που ουδεμία σχέση έχει με το αίτημα ορισμού φορέα διαχείρισης του λιμανιού της Ερείκουσας και συμμετοχή των Δημάρχων στο νέο Δ.Σ. του ΟΛΚΕ ΑΕ.
Ο κ. Τρεπεκλής δήλωσε ότι ο ίδιος ο Υφυπουργός χαρακτήρισε «ύποπτη» την παράγραφο που αφορά την παραχώρηση της ακτογραμμής του νησιού στον ΟΛΚΕ και δήλωσε ότι εντός της εβδομάδας θα επανεξετάσει το όλο ζήτημα.
ΥΠ.ΠΟ.
Ο κ. Τρεπεκλής είχε συνάντηση και με τη Γ.Γ. του ΥΠ.ΠΟ. Λίνα Μενδώνη. Με την κα Μενδώνη όπως είπε, συζήτησαν σε καλό κλίμα το θέμα της λειτουργίας του Φορέα Διαχείρισης της Παλιάς Πόλης στο πλαίσιο της UNESCO ενώ έθεσε την αναγκαιότητα χρηματοδότησης της αναστύλωσης του Ναού της Αγίας Αικατερίνης που ως αίτημα έχει απορριφθεί από το ΥΠΠΟ.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις γύρω από το Μουσείο Τυπογραφίας, ο κ. Τρεπεκλής ανέφερε ότι ισχύουν οι παλαιές θετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για την ίδρυσή του, επισήμανε ωστόσο ότι το πολιτιστικό ίδρυμα της Τράπεζας Πειραιώς αρνείται να δώσει στο Δήμο την τεχνική μελέτη του έργου, γι’ αυτό και η σημερινή δημοτική αρχή δεν μπορεί να συναινέσει εν λευκώ σε μια δράση της λεπτομέρειες της οποίας  δεν γνωρίζει.
ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ