Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Η ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥΣ.....

…400 εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας ΑΕ
          ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣ
                          ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των 400 εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε. στον Ασπρόπυργο, που αγωνίζονται ενάντια στις απολύσεις και στην προσπάθεια κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Η εργοδοσία της επιχείρησης, αφού ξεζούμισε για χρόνια τους εργαζόμενους...
... σακάτεψε δεκάδες, έβγαλε κέρδη εκατομμυρίων ευρώ, τώρα τους στέλνει στην πείνα και στην εξαθλίωση. Οι εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε. δεν έσκυψαν το κεφάλι, μπαίνουν στην 4η βδομάδα απεργιακής κινητοποίησης.

          Οι απολύσεις εργαζόμενων σε όλους τους χώρους δουλειάς του ιδιωτικού τομέα είναι σε καθημερινή βάση. Ετοιμάζονται χιλιάδες απολύσεις και στο Δημόσιο Τομέα.

          Ο λαός της χώρας μας δέχεται μια ανελέητη επίθεση για να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων, για να σωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και το καπιταλιστικό σύστημα.

  Τώρα πρέπει οι εργαζόμενοι, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να παλέψουν για να μην περάσουν τα αντεργατικά σχέδια της νέας κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, των μονοπωλίων και της Ε.Ε.

Η πάλη για να παρθούν πίσω οι απολύσεις, για να ανατραπεί η πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Ευρωπαϊκής Ένωσης - πλουτοκρατίας είναι μονόδρομος. Όλοι στον αγώνα. Ένας για όλους και όλοι για έναν!