Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

ΚΚΕ: O Θ ΓΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Η κυβέρνηση που ετοιμάζεται να συγκροτηθεί από ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ έχει κοινό προγραμματικό πλαίσιο την ευρωενωσιακή πορεία της χώρας, με ότι αυτό συνεπάγεται, δηλαδή εφαρμογή των ήδη ληφθέντων και νέα πακέτα αντιλαϊκών μέτρων. Είναι ένα ζητούμενο να δούμε πως θα αντιδράσουν οι ψηφοφόροι αυτών των κομμάτων. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για...
... τους ψηφοφόρους ενός κόμματος που έχει στον τίτλο του το προσωνύμιο της Αριστεράς. Αυτό που θα αποδειχθεί σύντομα είναι πως ότι λάμπει δεν είναι χρυσός. Έτσι και όποιο κόμμα βαπτίζει τον εαυτό του αριστερό δε σημαίνει ότι είναι κιόλας.
          Προκάλεσε έντονη εντύπωση σε πολύ κόσμο η κάθετη άρνηση του κ. Τσίπρα από την πρώτη μέρα μετά τις εκλογές να πάρει την διερευνητική εντολή σε περίπτωση που αποτύχανε ο κ. Σαμαράς. Και αυτό ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε σε 2ο κόμμα με ποσοστό 27%. Όπως όλοι θυμούνται ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη βοήθεια και των αστικών ΜΜΕ, κατακεραύνωναν το ΚΚΕ γιατί υποτίθεται ότι δεν ήθελε να κυβερνήσει όταν είχε δηλώσει ότι αν έρθει τρίτο κόμμα δε θα πάρει την εντολή γιατί δε θέλει να κοροϊδεύει τον κόσμο.
          Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές της 6ης Μάη ζητούσε να γίνει κυβέρνηση της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ – ΔΗΜΑΡ) με πολύ μικρότερο ποσοστό και αριθμό βουλευτών (97) ενώ τώρα που το ποσοστό είναι μεγαλύτερο και οι βουλευτές είναι 100 αποφεύγει ακόμα και να διερευνήσει αυτό το ενδεχόμενο.     
          Αποδεικνύεται έτσι ότι το Μάη τα όσα έλεγε περί κυβέρνησης Αριστεράς ήταν μία πολιτική μπλόφα. Ο κύριος στόχος του ήταν να χτυπήσει και να αποδυναμώσει εκλογικά το ΚΚΕ, πράγμα που σε σημαντικό βαθμό πέτυχε.
          Οι ριζοσπάστες αριστεροί που επέλεξαν να ψηφίσουν το ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα για την αφερεγγυότητα αυτού του κόμματος και την παπατζίδικη πρακτική του.