Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ: ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΛΙΜΑΝΙΑ 7 ΝΗΣΩΝ...

                          …όχι στο ξεπούλημα τους

1.Εμείς, ως ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ,  είχαμε επιμείνει  και προτείνει να γίνονται συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων σε όλα τα νησιά και μάλιστα και στα μικρότερα νησιά όπως Ιθάκη, Παξοί, Μεγανήσι, Οθωνοί, Ερείκουσα  αλλά και σε ιστορικές πόλεις όπως το Ληξούρι και η Σάμη.
  Στη προηγούμενη συνεδρίαση στο Αργοστόλι είχα...

... προτείνει η επόμενη(σημερινή) να γίνει στην Ιθάκη.
2. Θέσαμε προ ημερήσιας διάταξης να συζητηθεί το θέμα  του ξεπουλήματος των Αεροδρομίων και των Λιμανιών των Επτανήσων που έχει σχεδιάσει και προωθεί η κυβέρνηση των Αθηνών-τρόικας και να εκδοθεί ψήφισμα με το οποίο δηλώνουμε την απόλυτη αντίθεσή μας. Η θέση μας είναι σχεδόν ταυτόσημη με τη πρόταση που κάνει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας Ελλάδας να συσταθεί Ανώνυμη Εταιρεία με μόνους μέτοχους το κράτος με 50%, τη Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με 45% και τον οικείο Δήμο με 5% (το θέμα  των ποσοστών Περιφέρειας-Δήμου το συζητάμε) για τη διοίκηση-διαχείριση-αξιοποίηση Αεροδρομίων-Λιμανιών μας. Ο κ. Σπύρου δήλωσε μη ενημερωμένος και καθόλου… ανήσυχος, αλλά θα ήταν ενημερωμένος εάν είχε προσέλθει και αυτός και ο Δήμαρχος Κέρκυρας στην ενημερωτική σύσκεψη που προκάλεσε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΥΠΑ και δεν ήθελε να συζητηθεί ως θέμα αλλά ως ψήφισμα. Επιμείναμε για το υπερ-κατεπείγον διότι σχεδιάζουν να το κάνουν μέσα στη θερινή ραστώνη του Αύγουστου. Ο Πρόεδρος πρότεινε να συζητηθεί ως ψήφισμα με περιορισμένη συζήτηση. Τελικά  δεχόμενοι τη πρόταση του Προέδρου δεχτήκαμε να συζητηθεί ως ψήφισμα με περιορισμένη συζήτηση και προσθέσαμε ότι εάν προκύψει θέμα μέσα στον Αύγουστο θα συγκληθεί κατεπείγουσα συνεδρίαση  του Π.Σ.Ι.Ν. θέση που έγινε δεκτή.
Προτείναμε το παρακάτω ψήφισμα:


«ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων
Εκπροσωπώντας τον Λαό της Επτανήσου
Ομόφωνα/κατά πλειοψηφία
1.Εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή του στη προσπάθεια ξεπουλήματος των Αεροδρομίων και των Λιμανιών της Επτανήσου.
2. Η αξιοποίηση προυποθέτει την καθοριστική συμμετοχή στη διοίκηση των Αεροδρομίων και Λιμανιών της Επτανήσου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και των Δήμων  της Επτανήσου και τα κέρδη τους να παραμένουν στον τόπο είσπραξης, στα νησιά μας.»
 3.Για τις ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ.
Τονίσαμε ότι μολονότι οι επιστήμονες έχουν αμφιλεγόμενες απόψεις για τη βλαπτικότητα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που εκπέμπουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας ενώ η εμπειρία του μέσου ανθρώπου, που δεν κατέχει ειδικές γνώσεις λέει ότι είναι βλαπτικές. Δυστυχώς   οι κυβερνήσεις έχουν γίνει παρακολουθήματα και εντολοδόχοι των εταιρειών γιατί τους χρηματοδοτούν τα κομματικά ταμεία και τους προεκλογικούς αγώνες, και μολονότι ο κ.Μυλωνάς αόριστα αναφέρθηκε σε συμφέροντα, ενώ έπρεπε να τα προσδιορίσει, υπερψηφίζουμε τη πρόταση απομάκρυνσης από το σχολείο αλλά και γενικά ψηφίζουμε την απομάκρυνσή τους από κάθε οικισμό

 Για την επίσκεψη Χούμφτελ
 Δεν λένε, δεν λέτε πως χρεωκόπησε οικονομικά και πολιτικά το Νέο-Ελληνικό κράτος. Με ποιες πράξεις και παραλείψεις των κυβερνήσεων ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ. από το 2004-2012.
 Ποιοι υπουργοί και ποιοι βουλευτές έκλεψαν, διασπάθησαν το δημόσιο χρήμα και έγιναν επίορκοι αφού δεν τήρησαν τον όρκο τους για χαμηλά ελεγχόμενα ελλείματα. Είμαστε αντίθετοι στην εκποίηση του χρυσού που αποδίδουν τα αεροδρόμια και τα λιμάνια των Επτανήσων.Ο πλούτος από αυτά πρέπει να μεταβιβασθεί μόνιμα και σταθερά στη Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και στους Δήμους.

ΙΘΑΚΗ
1.   Λιμάνι Πίσω Αετού
Η ανάθεση έργων και η αδυναμία έκπτωσης είναι νόμος των εργολάβων.
Δεν μπορεί να γίνεται ανάθεση έργου με έκπτωση 40% γιατί μετά οι εργολάβοι εκβιάζουν με λεφτά  με αδιαφάνεια από άλλους πόρους.

Είπαμε ναι στην ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΓΙΑ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΓΙΑ  ΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ του ΟΔΥΣΣΕΑ.

Είπαμε δυνατό ναι στην ΑΠΟΔΟΧΗ της ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΙ ΦΑΝΗ ΚΑΚΡΙΔΗ.

6. Δεν ψηφίσαμε το ποσό των είκοσιτεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ για την εκβάθυνση του διαύλου της Λευκάδας διότι, έστω και εάν περιέχει εργασίες για το κάστρο της Αγίας Μαύρας, το ποσό είναι υπερβολικό, πέραν από κάθε λογική πολύ περισσότερο όταν είναι γνωστό  τοις πάσι ότι το μεγαλύτερο κλέψιμο γίνεται στα λιμάνια και στις εκχωματώσεις, όπου δεν μπορούν να ελεγχούν εκ των υστέρων. Ψηφίσαμε μαζί με τη Λαική Συσπέιρωση να γίνει το έργο αλλά με άλλες προυποθέσεις διαφάνειας και ελέγχου του χρήματος του Λαού.