Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΜΕ:ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ



Το Υπουργείο Παιδείας, ακολουθώντας πιστά, την πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, με την εγκύκλιο για τις προσλήψεις αναπληρωτών και ωρομισθίων αποκλείει από τους φετινούς πίνακες τους εκπαιδευτικούς, που για οποιοδήποτε λόγω αρνήθηκαν την περσινή τους τοποθέτηση ή παραιτήθηκαν στα μέσα της χρονιάς από τη θέση τους.

Στην 8η σελίδα της εγκυκλίου αναφέρεται ξεκάθαρα:
« Εκπαιδευτικοί οι οποίοι προσλαμβάνονται στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διαγράφονται από τους πίνακες αναπληρωτών για το σχολικό έτος που διανύεται κατά την ανακοίνωση της πρόσληψης και για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, εφόσον δεν αναλαμβάνουν για οποιονδήποτε λόγο υπηρεσία εντός πέντε ημερών από την ανακοίνωση της πρόσληψής τους ή αναλαμβάνουν υπηρεσία και παραιτούνται κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους».

Ενεργοποιεί έτσι το Υπουργείο τις διατάξεις του άρθρου 59 παρ.17 περ α. του Ν.3966/2011 ΦΕΚ118Α και με βάση αυτές έχει καταρτίσει τους πίνακες της «τιμωρίας». Σε αυτούς τους πίνακες υπάγονται πάνω από 500 συνάδελφοι, που εξαιτίας των μισθών πείνας, και των τεράστιων εξόδων διαβίωσης δεν κατάφεραν να δεχθούν τις τοποθετήσεις ή δεν άντεξαν τα έξοδα και παραιτήθηκαν.

 Η ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης καθορίζει ότι έτσι πρέπει να τιμωρήσουν για μια ολόκληρη σχολική χρονιά τους αναπληρωτές που τοποθετήθηκαν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους και δεν κατάφεραν να ζουν με 700 ευρώ. Να τιμωρήσουν τους ωρομίσθιους που δεν τα έβγαζαν πέρα με 300 ή 400 ευρώ. Την ώρα που τους έχουν καταντήσει (μαζί και πολλούς μόνιμους εκπαιδευτικούς) να πληρώνουν για να μπουν στην τάξη, να επιβαρύνουν τις οικογένειές τους για μία θέση στην εκπαίδευση, την ίδια ώρα στην ουσία τους διώχνουν από τα σχολεία.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί όλους τους συναδέλφους, όλες τις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους Πρωτοβάθμιας της χώρας να πάρουν θέση, να απαιτήσουν και να διεκδικήσουν:
·        Να μην ισχύσει η απαράδεκτη αυτή παράγραφός της εγκυκλίου και να μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος εκπαιδευτικός να κάνει κανονικά την αίτησή του.
·        Να υπάρξει σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση (ωρομίσθιοι - αναπληρωτές) χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
·        Να γίνουν άμεσα νέοι πίνακες διορισμών, για όλες τις ειδικότητες, με βάση τις σύγχρονες, πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης και τους 20 μαθητές ανά τμήμα.
·        Να χορηγηθεί δωρεάν στέγαση με κρατική ενοικίαση σε ξενοδοχεία, καταλύματα σε συμβασιούχους και χαμηλόμισθους εκπαιδευτικούς. Να δοθεί δωρεάν κάρτα για ελεύθερη μετακίνηση σε όλα τα μεταφορικά μέσα για όλους τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς. Επίδομα θέρμανσης σε όλους τους ωρομίσθιους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Ειδικά για τις παραμεθόριες περιοχές, επίδομα παραμεθορίου και στους ωρομισθίους.


H Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών
Κέρκυρα, 22 Ιουλίου 2012