Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΝΕΟ "ΧΤΥΠΗΜΑ" ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ...

                         ...από την Grimaldi Lines
Αυθαίρετη διακοπή δρομολογίου πλοίου στη γραμμή Βενετία-Ηγουμενίτσα-Πάτρα από την ιταλική εταιρεία Grimaldi. Χωρίς δουλειά δεκάδες Έλληνες στην ''καρδιά'' του καλοκαιριού
Στελέχη της ιταλικής εταιρείας Grimaldi, που δραστηριοποιείται στη γραμμή της Αδριατικής, καλούσαν με δηλώσεις τους στα ιταλικά ΜΜΕ τους τουρίστες να μην εμπιστεύονται τις ελληνικές ακτοπλοϊκές εταιρείες, καθώς υπάρχει κίνδυνος να... μην βρουν το πλοίο στο λιμάνι".
Οι υπεύθυνοι των ελληνικών ακτοπλοϊκών εταιρειών έκαναν λόγο ''για οργανωμένο πόλεμο κατά του ελληνικού τουρισμού'' και δεν είχαν άδικο καθώς τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας την Τετάρτη είναι άκρως αποκαλυπτικά για τη...
... δράση της εν λόγω εταιρείας.
Η Grimaldi Lines απέσυρε πλοίο των Μινωικών Γραμμών από την γραμμή Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Αγκώνα με αποτέλεσμα να μειώνεται ξαφνικά, μέσα στην ''καρδιά'' της τουριστικής μας περιόδου, η δυνατότητα μεταφοράς τουριστών στην Ελλάδα.
Το πλήγμα στον ελληνικό τουρισμό είναι ξεκάθαρο, αλλά το χειρότερο είναι πως από τις ενέργειες αυτές δεκάδες άνθρωποι μένουν χωρίς δουλειά.
Τα δύο πλοία που έβγαλε από τη Βενετία τον Μάιο και το ένα από την Αγκώνα, είχαν πλήρωμα Έλληνες, 80-100 άτομα το καθένα, άρα τόσοι υπάλληλοι μένουν στο δρόμο και χάνουν το εισόδημά τους, τη στιγμή που εν μέσω της τουριστικής περιόδου, δύσκολα θα βρουν εκ νέου δουλειά.
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
Για την αυθαίρετη διακοπή των δρομολογίων εξέδωσε ανακοίνωση και ο ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αναφέρει τα εξής:
''Η ξαφνική διακοπή δρομολογίου πλοίου στη γραμμή Βενετία – Ηγουμενίτσα – Πάτρα, αποτελεί ένα ακόμα κρούσμα αυθαιρεσίας των ακτοπλοϊκών εταιρειών, που κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου επιφέρουν σημαντικό πλήγμα στον ελληνικό τουρισμό.
Η διακοπή του δρομολογίου του πλοίου Europa Palace των Μινωικών Γραμμών, έρχεται να προστεθεί στην ''απόσυρση'' δύο ακόμα πλοίων της ίδιας πλοιοκτησίας από τη γραμμή Ελλάδα – Ιταλία. Αποτέλεσμα της διακοπής του δρομολογίου, είναι να έχει εγκλωβιστεί μεγάλος αριθμός τουριστών στα λιμάνια της Ιταλίας, αναζητώντας μία θέση σε κάποιο πλοίο, προκειμένου να έρθουν στη χώρα μας για τις καλοκαιρινές διακοπές.
Δυστυχώς, ανάλογες συμπεριφορές διαπιστώνονται και στις εσωτερικές γραμμές, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη γραμμή του Αργοσαρωνικού, όπου αποσύρθηκαν πλοία στην ''καρδιά'' του καλοκαιριού και η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας περιορίζεται σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου, περιμένοντας από τις εταιρείες να δώσουν λύση, αντί να ασκήσει τις δυνατότητες, που έχει από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.
Το γεγονός, ότι τόσο σοβαρά προβλήματα, που υπονομεύουν τον τουρισμό και τις τοπικές οικονομίες περνάνε απαρατήρητα από ορισμένα Μ.Μ.Ε., τα οποία ''βλέπουν'' ως ''εχθρούς'' του τουρισμού τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων, δεν μας εκπλήσσει.
Όμως, κανένας δεν πρέπει να ξεχνά, ότι η ακτοπλοΐα είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφήνεται έρμαιο στις διαθέσεις κάποιων εταιρειών. Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, πρέπει επιτέλους να ασκήσει το θεσμικό του ρόλο και να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον.

news247.gr