Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ: ΜΙΑ ΝΕΚΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ....

Τραγωδία στο Άργος λόγω της κακοκαιρίας που σαρώνει την Πελοπόννησο. Μία γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή από το υπόγειο στο οποίο διέμενε, όταν αυτό πλημμύρισε. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Άργους, Δημήτρη Καμπόσο, η πόλη κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο ίδιος έκανε έκκληση για βοήθεια από την πολιτεία. 

Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν επίσης σε Κιάτο, Κορινθία, Κυπαρισσία, Σπάρτη κ.α.



Πνίγηκε στο σπίτι της

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα έχασε τη ζωή της, όταν κατέρρευσε τοίχοςπου χώριζε το σπίτι της από ακάλυπτο χώρο, ο οποίος γέμισε με νερό που εισέβαλλε στο σπίτι με αποτέλεσμα τον πνιγμό της. Το τραγικό περιστατικό συνέβη στο κέντρο του Άργους, στην οδό Χαντζή. Δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά περισσότερα για την ταυτότητα του θύματος, ωστόσο φέρεται να είναι μία 55χρονη γυναίκα σερβικής καταγωγής.  

Το νερό κατέκλυσε την πόλη του Άργους και την ευρύτερη περιοχή, γιατί υπερχείλισαν οι δύοξεροπόταμοι που διέρχονται την πόλη, ο Ξηριάς και η Πάνιτσα. Οι περισσότεροι δρόμοι έχουν πλημμυρίσει καθώς επίσης και πολλά υπόγεια και σπίτια, ενώ σε ορισμένους δρόμους, στο ανατολικό τμήμα της πόλης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία. 

Έκκληση για βοήθεια

Μιλώντας στο Mega, ο δήμαρχος ανέφερε πως έχουν γίνει εκταταμένες ζημιές σε όλο το δήμο Άργους - Μυκηνών.

Απηύθυνε παράλληλα έκκληση προς την Πολιτεία για βοήθεια. "Να σταματήσει αυτό το παράλυτο κράτος να σφυρίζει αδιάφορα. Το Άργος έχει χτυπηθεί βάναυσα. Το κράτος πρέπει να βοηθήσει" ανέφερε. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Κωνσταντίνος Ζιόβας, ενημέρωσε ότι στην πόλη χρειάστηκε να γίνουν 26 απαντήσεις υδάτων και 15 απεγκλωβισμοί από οχήματα.

Για αρκετές ώρες η πόλη ήταν αποκομμένη λόγω των πλημμυρών, ενώ προβλήματα αντιμετώπισαν πολλές περιοχές της επαρχίας Άργους, από τα ορεινά, όπως είναι η Καρυά και τα Σπανέικα, μέχρι τα πεδινά, στηΝέα Κίο, το Κεφαλάρι, το Σκαφιδάκι, τους Μύλος και την ευρύτερη περιοχή. 

Παράλληλα σημειώνονται προβλήματα ηλεκτροδότησης, στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή.

Το πρωί αναμενόταν να φτάσει ενίσχυση με μηχανικά μέσα από στρατιωτικά μηχανήματα της μονάδας Μηχανικού στο Λουτράκι, προκειμένου να ενισχύσουν τα συνεργεία της πολιτικής προστασίας.

Βίντεο από τα Αργολικά Νέα



Need Text
ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΑΡΓΟΥΣ ΤΩΡΑ02:04reEmbedit
Play
Current Time0:00
/
Duration Time0:00
Loaded: 0%
Progress: 0%
00:00
Fullscreen
00:00
Mute
Loading

Πλημμύρες και κατεστραμμένοι δρόμοι

Πλημμύρες όμως είχαμε τη νύχτα τόσο στο Κιάτο, όσο και στην Κόρινθο, από την έντονη βροχόπτωση. 

Στο Κιάτο οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για άντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς από τα σπίτια τους ξεπέρασαν τις 100 και στη Κόρινθο έφτασαν τις 30, ενώ για αρκετές ώρες θα συνεχιστεί η άντληση των υδάτων.

Στην Κυπαρισσία έχουν υποχωρήσει τα νερά και δεν υφίσταται πρόβλημα.

Το σοβαρότερο πρόβλημα εστιάζεται στο 64ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Πύργου - Μεθώνης στο ύψος του χωριού Τερψιθέα, όπου λόγω των νερών στο οδόστρωμα γίνεται μικρή εκτροπή της κυκλοφορίας, μέσω του χωριού Σπηλιά. 

Επίσης πολλά νερά υπάρχουν στο οδόστρωμα της εθνικής οδού Κυπαρισσίας - Καλού Νερού.

Καθίζηση έχει προκληθεί στον δρόμο που οδηγεί στην Νεμέα, στο 2ο περίπου χιλιόμετρο μετά τον κόμβο Νεμέας, στο 116 χιλιόμετρο του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου - Τρίπολης και έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων. 

Η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς τη Νεμέα διεξάγεται μέσω του κόμβου Αρχαίας Νεμέας.Λόγω κατολισθήσεων διεξάγεται από το ένα ρεύμα η κυκλοφορία στην παλαιά Εθνική οδό Τρίπολης - Άργους, 4 χιλιόμετρα περίπου από τον Αχλαδόκαμπο.
  

Βίντεο από το "Άργος τώρα"



Need Text
ΑΡΓΟΣ ΤΩΡΑ00:41reEmbedit
Play
Current Time0:00
/
Duration Time0:00
Loaded: 0%
Progress: 0%
00:00
Fullscreen
00:00
Mute
Loading
Στην Αθήνα λόγω τροχαίου έκλεισε για λίγο το πρωί Λεωφόρος Κηφισού ενώ λόγω συσσωρεύσεις υδάτων έκλεισε η οδός Πεντέλης στο Μαρούσι. 
Πηγή: Nooz.gr