Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ : ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ !!!

Με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε χθες τη νύχτα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), προειδοποιεί για πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με βροχές και πιθανόν ισχυρές καταιγίδες που θα πλήξουν την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Ερχεται νέο κύμα κακοκαιρίας
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα και πιθανόν και στην Κρήτη, κυρίως στα ανατολικά, ενώ από το απόγευμα τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Επίσης στο δελτίο καιρού αναφέρεται ότι θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και στα βόρεια.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, των χιονοπτώσεων και του παγετού.
Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ.gr