Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΙΔΑΡΙΟΥ

Εμφάνιση viologikos_sidariou.JPGΤον, υπό κατασκευή, βιολογικό σταθμού Σιδαρίου επισκέφθηκε το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Γεράσιμο Φωτεινό, τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΠ Σπύρο Μουζακίτη, το δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Μαγουλά και τους προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων της ευρύτερης περιοχής.

Εμφάνιση dimarxos_viologikos_sidari.JPGΤην ικανοποίησή του για την πορεία των εργασιών αποπεράτωσης του βιολογικού, αλλά και των συμπληρωματικών έργων, εξέφρασε ο Δήμαρχος Κέρκυρας τονίζοντας ότι η προσπάθεια ξεκίνησε από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, αλλά καθώς υπήρξε εμπλοκή έγινε, κυριολεκτικά, αγώνας δρόμου από τη ΔΕΥΑΚ για να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση και να ολοκληρωθεί το έργο.

«Υπήρξε δυστυχώς εμπλοκή στην αποπεράτωση του έργου και οι κλοπές που σημειώθηκαν στη συνέχεια δυσχέραναν ...
...την ολοκλήρωσή του. Ευτυχώς καταφέραμε να πείσουμε την κυβέρνηση ότι το έργο είναι αναγκαίο για την ευρύτερη περιοχή, το κατάλαβαν και έτσι είμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να συνεχίσουμε την κατασκευή του και σε δύο μήνες περίπου να μπορούμε να το λειτουργήσουμε. Ο Δήμος και η ΔΕΥΑΚ τα κατάφεραν παρά τις μεγάλες δυσκολίες. Το αντλιοστάσιο, που βρίσκεται στο Σιδάρι, πίσω από το δημοτικό κατάστημα, είναι ένα συμπληρωματικό έργο που επιχειρείται σε βάθος 8 μέτρων και σε δύσκολο έδαφος. Παρ’ όλ’ αυτά τα καταφέραμε κι αν είχε βοηθήσει ο καιρός οι ρυθμοί αποπεράτωσης θα ήταν ακόμη γρηγορότεροι. Με το έργο αυτό το Σιδάρι αλλά και οι Περουλάδες και η ευρύτερη περιοχή θα γλιτώσουν από το περιβαλλοντικό πρόβλημα με τα λύματα τόσο προς όφελος των κατοίκων όσο και των επισκεπτών, μια που μιλάμε για μια κατ’ εξοχήν τουριστική περιοχή. Νομίζω ότι η περιοχή αναβαθμίζεται και την ερχόμενη τουριστική περίοδο δεν θα έχουμε πια τα προβλήματα του παρελθόντος», δήλωσε ο Δήμαρχος Γ. Τρεπεκλής.

Ο κ. Τρεπεκλής αναφερόμενος επίσης στις κλοπές που έχουν σημειωθεί στην εγκατάσταση του βιολογικού Σιδαρίου, τόνισε ότι από εδώ και στο εξής θα υπάρχει συστηματική παρακολούθηση στους βιολογικούς ώστε να αποτραπούν τυχόν δολιοφθορές και έκανε έκκληση στους δημότες να προστατέψουν τα έργα αυτά. «Δεν μπορεί κανείς να καταστρέφει περιουσία που ανήκει στους δημότες της Κέρκυρας, εμποδίζοντας την λειτουργία των βιολογικών σταθμών. Σε όποια περίπτωση οι δράστες θα βρεθούν αντιμέτωποι με το νόμο», είπε.

Από την πλευρά τους οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων Σιδαρίου Θεοφάνης Σκέμπρης και Περουλάδων Βασίλης Αγιοβλασίτης έκαναν λόγο για ευχάριστη εξέλιξη που βοηθά την ανάπτυξη και τον τουρισμό στην ευρύτερη περιοχή.
«Ευχαριστούμε το Δήμαρχο και όσους βοήθησαν γιατί η ολοκλήρωση του έργου ήταν πάγιο αίτημα της περιοχής, των επαγγελματιών, των κατοίκων και των επισκεπτών. Με το έργο αυτό δεν θα έχουμε πλέον λύματα και χαντάκια υπερχειλισμένα» τόνισε ο κ. Σκέμπρης.


Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Αγιοβλασίτης έκανε λόγο για «έργο μεγάλης ζωτικής σημασίας που θα αλλάξει την εικόνα της περιοχής και θα βοηθήσει την ανάπτυξη του τουρισμού. Με τέτοια έργα αναβαθμίζεται ο Βορράς και ευχαριστούμε το Δήμαρχο και τη ΔΕΥΑΚ».