Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΠΥΡΟΥ-ΣΚΟΥΡΤΗ ......

...με τον Υφυπουργό Τουρισμού, Πέτρο Αλιβιζάτο

   «Πρέπει να υπάρξει μέριμνα έτσι ώστε να προχωρήσουν ειδικά αναπτυξιακά προγράμματα και για τα άλλα νησιά του Ιονίου», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, αμέσως μετά τη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Θάνο Μωραϊτη, με αντικείμενο το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για την Κέρκυρα.
    Το ίδιο θέμα έθεσε και στον Υφυπουργό Τουρισμού, Πέτρο Αλιβιζάτο, τον οποίο επισκέφτηκε με τον ...

...Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, Χρήστο Σκούρτη.
    Στη συζήτηση που έγινε στο Υπουργείο, ο κ. Σπύρου ζήτησε από τον κ. Αλιβιζάτο να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια που κάνει η Περιφέρεια για δυο σημαντικά έργα, όπως είναι οι μαρίνες Αργοστολίου και Ζακύνθου, ενώ επί τάπητος τέθηκε και η παραχώρηση από τον ΕΟΤ του απαιτούμενου χώρου για την κατασκευή της νέας γέφυρας του Αϊ Χαραλάμπη, στη Ζάκυνθο, που κρίνεται πρώτης προτεραιότητας για το νησί.
        
Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας

      Τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας ζήτησαν από τον Υφυπουργό Τουρισμού να μην κλείσει, όπως φημολογείται, η Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας που είναι βασική για την τουριστική εκπαίδευση σε μια τόσο σημαντική τουριστική περιοχή.   
     Αντίθετα, σημείωσαν, η Σχολή πρέπει να στελεχωθεί με καθηγητές, να αναβαθμιστεί και να συνεχίσει να παρέχει έργο για εκείνους τους σπουδαστές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να φοιτήσουν σε ιδιωτικές σχολές.   
  Η Σχολή Κέρκυρας του Ο.Τ.Ε.Κ. (πρώην Σ.Τ.Ε.) δημιουργήθηκε το 1972 και από το  
2002 ενσωματώθηκε στη Σχολή και η Σχολή Ξεναγών.

      Σήμερα, στο Εκπαιδευτήριο Κέρκυρας του Ο.Τ.Ε.Κ. λειτουργούν: Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑ.Σ.) , Σχολή Ξεναγών, Ι.Ε.Κ. και Τμήματα Μετεκπαίδευσης.
     Το Εκπαιδευτήριο, με όλα τα τμήματα που λειτουργεί, παρέχει στους νέους και στις νέες όλες εκείνες τις γνώσεις που απαιτούνται για να κάνουν στο μέλλον μια αξιοζήλευτη καριέρα ως ξενοδοχοϋπάλληλοι, προσφέροντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, συνεισφέροντας έτσι στην αναβάθμιση του Ελληνικού Τουριστικού Προϊόντος.