Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΕΦ ΓΚΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ....

...δικαιούχους εργατικών κατοικιών

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των 176 δικαιούχων των εργατικών κατοικιών, είχε σήμερα ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας. Οι εκπρόσωποι των δικαιούχων, μετέφεραν στον κ. Γκίκα την μεγάλη ανησυχία τους για το διαγραφόμενο ζοφερό μέλλον, μετά την απόφαση για κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας, ενώ τον ενημέρωσαν και για...

... τις κινητοποιήσεις που έχουν από πλευράς τους δρομολογηθεί. Ο κ. Γκίκας, δήλωσε αλληλέγγυος με τον αγώνα των δικαιούχων των εργατικών κατοικιών και μετέφερε με τη σειρά του, τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για το θέμα της κατάργησης, καθώς και για την διασφάλιση των εργαζομένων και των δικαιούχων. Μετά την συνάντηση, ο κ. Γκίκας έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Είχα μια εποικοδομητική συνάντηση με εκπροσώπους των δικαιούχων των διαμερισμάτων της Εργατικής Εστίας, οι οποίοι δικαίως ανησυχούν για τα διαμερίσματά τους, μετά την απόφαση για κατάργηση των ΟΕΚ και ΟΕΕ.  Μετέφερα τις θέσεις του κόμματός μου για το θέμα και την πρόθεση των αρμοδίων Τομεαρχών, να κάνουν ότι περνά από το χέρι τους, ώστε και οι εργαζόμενοι να μην απολυθούν, και τα δρομολογημένα προγράμματα των Οργανισμών να ολοκληρωθούν. Από την ενημέρωση που είχα από την Αθήνα, φαίνεται ότι δρομολογείται λύση με την απορρόφηση των δραστηριοτήτων των Οργανισμών αλλά και των εργαζομένων από τον ΟΑΕΔ. Άρα θεωρώ ότι και οι 176 δικαιούχοι του Αγίου Ιωάννη θα παραλάβουν, έστω και με κάποια καθυστέρηση, τα διαμερίσματά τους.

Προσωπικά πιστεύω, ότι οι δύο αυτοί Οργανισμοί δεν πρέπει να καταργηθούν, διότι υπηρετούν πραγματικά το κοινωνικό κράτος και ενισχύουν την κοινωνική συνοχή που πλήττεται βάναυσα στις μέρες μας. Βεβαίως την τελική ευθύνη έχει ο Υπουργός ο κ. Κουτρουμάνης, που ελπίζω να διασώσει την κατάσταση.»