Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ: ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΡΙΚΕΤ....Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
«Συνελήφθη φορώντας εσώρουχα, ενώ δίπλα του υπήρχαν χρησιμοποιημένα προφυλακτικά. Όταν είδε τους άνδρες της αστυνομίας, το μόνο που είπε είναι: "Το έκανα για πρώτη φορά. Δεν πιάνεται". Ωστόσο δεν ήταν η πρώτη φορά, αφού είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοιο αδίκημα». Αυτά τα λόγια χρησιμοποιεί αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., αναφερόμενος στη σύλληψη του Γιώργου Προσωπάρη, προπονητή της Εθνικής Ομάδας Κρίκετ, ο οποίος κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ανήλικου αθλητή του και συνελήφθη στην Κέρκυρα.

Τα στοιχεία σχετικά με τις ημέρες και τα έργα του 48χρονου προπονητή που έρχονται στο φως προκαλούν σοκ, δοκιμάζοντας τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας. 

Η δράση του, όπως αποδεικνύεται, είναι διεθνής, καθώς το 2000 είχε συλληφθεί διότι προσπάθησε να συναντήσει στο Λος Άντζελες έναν 13χρονο που είχε γνωρίσει μέσω διαδικτύου σε ένα chat room ονόματι «gaydads4sons». Για κακή του τύχη, όμως, δεν επρόκειτο για ανήλικο, αλλά για μια μυστική πράκτορα του FBI.

Ας ξεδιπλώσουμε όμως το ρεπορτάζ...Το στήσιμο της σύλληψης στην Κέρκυρα

Το κουβάρι της δυσώδους υπόθεσης που συντάραξε το νησί των Φαιάκων άρχισε να ξετυλίγεται μετά την καταγγελία που έκανε η μητέρα ενός εκ των αθλητών της ομάδας κρίκετ, η οποία -αφού πρώτα συνεννοήθηκε με τον γιο της- επισκέφτηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας και διηγήθηκε στους αστυνομικούς τα όσα συνέβαιναν μεταξύ του προπονητή και του γιου της.

Ασέλγεια… έναντι 20 ευρώ

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο προπονητής είχε προσεγγίσει τον ανήλικο αθλητή από το 2011 και, προκειμένου να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ορέξεις, του έδινε από 20 έως 100 ευρώ τη φορά.

Σημαντική βοήθεια για τη σύλληψη του 48χρονου αποτέλεσε η συνδρομή του 17χρονου, ο οποίος ενημέρωσε τους αστυνομικούς σχετικά με τις ορέξεις του προπονητή του και τα γεγονότα των τελευταίων δύο χρόνων.
«Ο προπονητής ήταν παθητικός. Για κάθε σεξουαλική πράξη έδινε στον ανήλικο από 20 έως 100 ευρώ. Αυτό γινόταν εδώ και δύο χρόνια. Πιάστηκε στα πράσα. Την ώρα της σύλληψης φορούσε εσώρουχα και δίπλα του υπήρχαν χρησιμοποιημένα προφυλακτικά. Στην αρχή η μητέρα ήταν σοκαρισμένη -πρόσφατα πρέπει να ενημερώθηκε για το τι ακριβώς συνέβαινε μεταξύ του γιου της και του προπονητή του-, μετά τη σύλληψη όμως ηρέμησε, ζητώντας να τιμωρηθεί ο προπονητής άμεσα» αναφέρουν αστυνομικές πηγές στο zougla.gr.

Στο σπίτι του βρέθηκαν χρησιμοποιημένα προφυλακτικά, βοηθήματα για ερωτικές πράξεις, ξυπνητήρι με κρυφή ενσωματωμένη κάμερα, τρεις φορητοί και ένας σταθερός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένα αεροβόλο τουφέκι τύπου flobert, σκληροί δίσκοι, USB sticks και άλλα ψηφιακά μέσα αποθήκευσης, τα οποία θα σταλούν για εργαστηριακή εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν ύπαρξη υλικού παιδικής πορνογραφίας.

 Όταν ο 48χρονος αντίκρισε τους άντρες της Ασφάλειας Κέρκυρας, ισχυρίστηκε ότι ήταν η πρώτη φορά και δεν πιάνεται... Ωστόσο, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, μόνο η πρώτη φορά δεν ήταν, καθώς ο ίδιος άνθρωπος είχε συλληφθεί και το 2000 για προσέλκυση ανήλικου ατόμου μέσω ίντερνετ με σκοπό τη σεξουαλική του εκμετάλλευση. Εκείνη τη φορά το «θύμα» του δεν βρισκόταν στην Ελλάδα, αλλά στο Λος Άντζελες.

Ο 13χρονος, η πράκτορας του FBI και το gaydads4sons
22 Αυγούστου 2000. Ένας Βρετανός, ονόματι George Prosoparis, καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης ενός χρόνου επειδή, όπως διαπιστώθηκε, ταξίδεψε από την Αυστραλία στο Λος Άντζελες προκειμένου να συναντήσει ένα 13χρονο αγόρι που γνώρισε σε chat room.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψή του ξεκινά από τη συνάντηση που είχε ορίσει με τον 13χρονο, όπου ο προπονητής ανακαλύπτει ότι το αγόρι με το οποίο συνομιλούσε και προσπαθούσε να το προσεγγίσει στην πραγματικότητα ήταν μια πράκτορας του FBI που ενεργούσε μυστικά προκειμένου να τον «πιάσει στη φάκα».

Μετά τη σύλληψή του, διατάσσεται να τεθεί τρία χρόνια υπό επιτήρηση και να εγγραφεί, σύμφωνα με τις Αρχές του Λος Άντζελες, ως δράστης σεξουαλικών αδικημάτων. Παράλληλα, του απαγορεύεται να συνδέεται στο διαδίκτυο, να επικοινωνεί με άτομα κάτω των 18 ετών, καθώς και να περιφέρεται σε μέρη όπου συχνάζουν παιδιά.Πηγή:Zougla.gr