Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΤΟ Σ τ Ε ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ...

                        επιστράτευσης !

ΣΤΑ "ΧΑΚΙ" ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
- Η ΑΔΕΔΥ «άδειασε» την ΟΛΜΕ! Καμία κινητοποίηση μέσα στις εξετάσεις - 24ωρη απεργία αύριο
- Κοινή απεργία με τη ΓΣΕΕ την παραμονή των Πανελληνίων
- Η ΟΛΜΕ είχε ζητήσει από ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ να κηρύξουν απεργία στις 17 Μαΐου, ανήμερα της πρεμιέρας τωνπανελλαδικών 
- Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ αύριο στην Αθήνα
- Έφυγαν τα 88.000 φύλλα της επιστράτευσης των καθηγητών
- Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κάλεσε εμμέσως τις ΕΛΜΕ να μην υπερψηφίσουν την απεργία
- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 19:00 από την ΟΛΜΕ
- Αύριο συνεδριάζουν οι τοπικές ενώσεις καθηγητών και στις 15/05 θα γίνει η διάσκεψη των προέδρων

Με προσωρινή διαταγή το ΣτΕ απέρριψε, το πρώτο αίτημα της ΟΛΜΕ για ανάκληση της απόφασής για επιστράτευση των καθηγητών.

Ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ κ. Σ. Ρίζος και πρόεδρος του Δ' Τμήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου εξέδωσε προσωρινή διαταγή απορρίπτοντας το αίτημα των καθηγητών, οι οποίοι έχουν καταθέσει και αίτηση ακύρωσης της επίμαχης απόφασης.

Στο μεταξύ, από σήμερα έχει αρχίσει η επίδοση των φύλλων πορείας σε περίπου 88.000 που επιστρατεύονται από την Τετάρτη 15 του μηνός, δύο ημέρες πριν από την έναρξη των εξετάσεων.

Τώρα, το βλέμμα όλων και κυρίως των χιλιάδων μαθητών που προετοιμάζονται για τις εξετάσεις που θα κρίνουν το μέλλον τους, στρέφεται στις ΕΛΜΕ, στις τοπικές ενώσεις των καθηγητών, που συνεδριάζουν αύριο για να εγκρίνουν ή όχι την απόφαση της ΟΛΜΕ για 24ωρη απεργία στις 17 Μαΐου, ημέρα που είναι προγραμματισμένο να αρχίσουν οι πανελλαδικές.

Όπως είχε δηλώσει την Παρασκευή στο Newsit ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος, αν δεν υπάρξει απαρτία σε κάποια ΕΛΜΕ, ο πρόεδρος της θα είναι υποχρεωμένος να ψηφίσει λευκό στην γενική συνέλευση των προέδρων, που συνέρχεται την Τετάρτη (15/5). Κι αν η πρόταση για 5ημερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 20 έως τις 24 Μαΐου δε γίνει απόλυτα δεκτή, τότε θα αποσυρθεί και η απόφαση για την απεργία της 17ης Μαΐου.

Τα φύλλα επιστράτευσης για 88.000 εκπαιδευτικούς, θα ισχύσουν από τις 15 Μαΐου.

«Μας καλούν σε επιστράτευση με ένα άρθρο που αφορά καταστάσεις πολέμου ή...


... περιπτώσεις θεομηνιών, σεισμών, λοιμών και καταποντισμών.
Φαίνεται ότι οι καθηγητές, στα μάτια της κυβέρνησης, είναι τυφώνας και τους αντιμετωπίζουν όπως τα φυσικά φαινόμενα. Αυτή τη φορά ξεπεράσανε τα όρια, γιατί η απεργία ακόμα δεν έχει ψηφιστεί. Μπορεί κάλλιστα αύριο, στις ψηφοφορίες των ΕΛΜΕ, να πουν οι συνάδελφοι "δίκιο έχουμε, αλλά ας κάνουμε ένα βήμα πίσω"», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος στον Βήμα FM.

Και κάλεσε εμμέσως πλην σαφώς της τοπικές ενώσεις (ΕΛΜΕ) να μην εγκρίνουν την απόφαση της ΟΛΜΕ για απεργία.
«Η δική μου προσωπική εκτίμηση, που όμως δεν έχει σημασία, γιατί δεν αποφασίζω μόνος μου, είναι ότι δεν θα πρέπει να τους δώσουμε την ευκαιρία να βρουν τους πρώτους 15.000 που θέλουν να απολύσουν» είπε ο πρόεδρος ο κ. Παπαχρήστος, σε μια δήλωση που ερμηνεύεται ως μήνυμα προς τις ΕΛΜΕ να μην αποδεχτούν την εισήγηση της ΟΛΜΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις εν μέσω Πανελλαδικών.

Στο μεταξύ, μη σοβαρά χαρακτήρισε τα επιχειρήματα των εκπαιδευτικών για την απεργία, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο οποίος εξέφρασε ωστόσο τη λύπη του και για την επιστράτευση.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ, απαντώντας σε ερώτηση για την απεργία των καθηγητών είπε: «Είναι αλήθεια ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν υποστεί οδυνηρές μειώσεις στις αμοιβές τους, όμως τα επιχειρήματα τα οποία παρουσιάζουν για να δικαιολογήσουν την απεργία δεν είναι πειστικά, δεν είναι σοβαρά. Λυπάμαι γι αυτό, λυπάμαι επίσης και για το θέμα της επιστράτευσης. Οι εκπαιδευτικοί θα έπρεπε να είναι σε μόνιμη στράτευση στην υπηρεσία των παιδιών μας. Αυτό απαιτεί το λειτούργημά τους»

newsit.gr