Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΚΕΡΚΥΡΑ: ΣΚΟΥΠΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ...

Εκτεταμένοι έλεγχοι εντοπισμού μη νόμιμων μεταναστών στην Κέρκυρα
Προσήχθησαν συνολικά 83 άτομα και συνελήφθησαν 26 άτομα για παράνομη παραμονή στη χώρα


Εκτεταμένοι αστυνομικοί έλεγχοι εντοπισμού και σύλληψης αλλοδαπών οι οποίοι παραμένουν παράνομα στην Κέρκυρα πραγματοποιήθηκαν σήμερα (27.05.2013) το πρωί από Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας σε διάφορες περιοχές του νησιού.

Αναλυτικότερα οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της Κέρκυρας καθώς και στις περιοχές της Λευκίμμης, των Μπενιτσών, της Δασιάς, του Ύψου, της Κασσιώπης, του Σιδαρίου, της Παλαιοκαστρίτσας  και σε άλλες περιοχές.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν συνολικά 62 αστυνομικοί, 13 περιπολικά, 8 δίκυκλα και 3 λεωφορεία.

Κατά τους ελέγχους προέκυψαν τα ακόλουθα:

Πραγματοποιήθηκαν :  19  έρευνες σε εγκαταλελειμμένα κτήρια τα οποία είχαν οικειοποιηθεί παράνομα αλλοδαποί
Ελέγχθηκαν :  323 άτομα
Προσήχθησαν :  83 άτομα
Συνελήφθησαν :  26 μη νόμιμοι μετανάστες, οι οποίοι θα οδηγηθούν σε κέντρα κλειστής φιλοξενίας αλλοδαπών και σε βάρος τους θα εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής επιστροφής

Συμπληρωματικά δημοσιοποιούνται στοιχεία της αστυνομικής ανταπόκρισης αναφορικά με τις συλλήψεις μη νόμιμων μεταναστών την τελευταία διετία, που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα, την  Κεφαλονιά, την Ζάκυνθο και την  Λευκάδα.
Αναλυτικότερα το 2012 συνελήφθησαν στα νησιά του Ιονίου 1.693 μη νόμιμοι μετανάστες ενώ το πρώτο τετράμηνο του 2013 έχουν εντοπιστεί 258 αλλοδαποί.

Ειδικότερα από τις Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας κατά την διάρκεια του 2012 πραγματοποιήθηκαν 30.810 έλεγχοι. Εντοπίστηκαν 1.086 αλλοδαποί που παρέμεναν  παράνομα στη χώρα. Επιπλέον, εξιχνιάστηκαν το 2012 δεκαέξι υποθέσεις παράνομης διακίνησης μεταναστών και συνελήφθησαν  δεκαεννέα διακινητές