Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ.....

...Έπεσε νεκρός.

Ένας νεαρός τεχνικός του "ANT1" έχασε τη ζωή του, το βράδυ της Δευτέρας. Την ώρα που ύψωνε δορυφορικό πιάτο για απευθείας σύνδεση, κεραυνοβολήθηκε από σύρμα υψηλής τάσης της ΔΕΗ. Λίγο νωρίτερα στο σημείο είχε προηγηθεί επίθεση αναρχικών με μπογιές στο σπίτι του εισαγγελέα Μπαλτά.
Τραγική εξέλιξη είχε ενέργεια διαμαρτυρίας περίπου 50 ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου, το απόγευμα, στην οδό Κλειούς στα Μελίσσια, όπου βρίσκεται το σπίτι του ειδικού εφέτη ανακριτή, Κωνσταντίνου Μπαλτά.
Λίγη ώρα μετά το συμβάν έφτασε στο σημείο κινητό συνεργείο μεταδόσεων του τηλεοπτικού σταθμού "Ant1".
Καθώς ο 32χρονος τεχνικός ύψωνε το δορυφορικό πιάτο για τη μετάδοση, αυτό "βρήκε" σε σύρμα υψηλής τάσης της ΔΕΗ και τον κεραυνοβόλησε, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.
Νωρίτερα, χρησιμοποιώντας μπογιές και φωνάζοντας συνθήματα, περίπου 50 νεαροί του αντιεξουσιαστικού χώρου, είχαν επιτεθεί κατά του σπιτιού του εισαγγελέα Μπαλτά, ο οποίος έχει αναλάβει υποθέσεις τρομοκρατίας.
Το περιστατικό έγινε περίπου μισή ώρα μετά τις έξι, στην οδό Κλειούς στα Μελίσσια. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία η οποία έφτασε σχεδόν αμέσως στο σημείο.
Ακολούθησε καταδίωξη και έρευνες στη γύρω περιοχή και τελικά οι αστυνομικοί κατάφεραν να εγκλωβίσουν κάποιους νεαρούς οι οποίοι έχουν προσαχθεί.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ομάδα έγραψε συνθήματα στη μάντρα του σπιτιού του κ. Μπαλτά.
Ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς είναι ειδικός εφέτης ανακριτής αρμόδιος για το θέμα της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς και την ώρα του επεισοδίου δεν βρισκόταν στο σπίτι του.
Στέλιος Μπαμιατζής