Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΝ ΟΨΕΙ ΠΑΣΧΑ


Σύσκεψη υπό την προεδρία του Δήμαρχου Κέρκυρας Γιάννη Τρεπεκλή ...
...και τη συμμετοχή εκπροσώπων των εμπλεκομένων υπηρεσιών και φορέων, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο, με σκοπό τον έγκαιρο προγραμματισμό των κυκλοφοριακών μέτρων εν όψει του Πάσχα.
Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Αστυνομικός Δ/ντης Θεοχάρης Γιώτης, ο υπολιμενάρχης Αντώνης Μάζης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μιχάλης Διαβάτης και η αντιδήμαρχος Βαρβάρα Βλάσση, ο διοικητής της Τροχαίας Λάμπρος Σταυρόπουλος, ο διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας Μάκης Βλάσσης και ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κυκλοφορίας Χρήστος Κουλούρης.
Στην σύσκεψη αποφασίστηκε να ισχύσουν, σε γενικές γραμμές, τα μέτρα που ελήφθησαν και πέρσι με βελτιωτικές κινήσεις και ενέργειες.
- Συγκεκριμένα την Μεγάλη Παρασκευή το ιστορικό κέντρο της πόλης θα παραμείνει κλειστό από τις 2 το μεσημέρι έως τις 2 μετά τα μεσάνυχτα και το Μεγάλο Σάββατο από τις 7 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 2 το ξημερώματα.
- Για τις ανάγκες των επισκεπτών και των δημοτών θα λειτουργούν χώροι στάθμευσης στον ΟΛΚΕ, το Εμπορικό Κέντρο, το Εθνικό Στάδιο και τις αυλές σχολείων (μετά από συνεννόηση του αντιδημάρχου Παιδείας με τους δ/ντες των σχολείων), ενώ φέτος προστίθεται και ο προαύλιος χώρος του παλιού Νοσοκομείου στην ολότητά του.
- Από τα πάρκινγκ αυτά, σε συνεργασία με το Αστικό και Υπεραστικό ΚΤΕΛ θα δρομολογηθούν λεωφορεία που θα εκτελούν μεταφορές από και προς το κέντρο της πόλης σε συνεχή δρομολόγια.

Στον συνολικό σχεδιασμό ελήφθη ειδική μέριμνα για το Διεθνές Σχολικό πρωτάθλημα Κρίκετ που θα διεξαχθεί την 2η ημέρα του Πάσχα στην Πλατεία και για τις ανάγκες του οποίου θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα.
Αναλυτικότερη ενημέρωση και υπενθύμιση για τα ισχύοντα μέτρα θα επαναληφθεί εκ νέου και έως την Μ. Τρίτη, προκειμένου να λάβουν γνώση όλοι οι δημότες και επισκέπτες.
Αναρτήθηκε από ΦΩΝΤΑΣ ΠΟΥΛΗΣ