Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΚΕΡΚΥΡΑ: ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ


Με δύο συγκεντρώσεις θα τιμήσουν τα συνδικαλιστικά σωματεία της Κέρκυρας την εφετινή εργατική πρωτομαγιά.Το Εργατικό Κέντρο  απευθύνει προσκλητήριο ενότητας και αγώνα προς όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους,  καλώντας τους σε μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή εκδήλωση που διοργανώνει την Κυριακή,  στις 10.00 το πρωί,  έξω από το Εργατικό Κέντρο.  «Η 1η Μάη 2011 αποκτά ιδιαίτερο και σημαντικό ρόλο για τους εργαζόμενους και τις κοινωνίες που υφίστανται τις συνέπειες μιας πρωτοφανούς ολομέτωπης επίθεσης στα βασικά και θεμελιώδη κοινωνικά τους δικαιώματα» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου.
Στους δρόμους ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Πρωτομαγιά
Στις κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς συμμετέχουν και οι ναυτεργάτες με τετράωρη στάση εργασίας από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τις 4.00 το απόγευμα. Σε μήνυμά του,  το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Η αγωνιστική και κοινωνική αλληλεγγύη, η ένταση των συνδικαλιστικών αγώνων και η ανάπτυξή τους στο πλαίσιο ενός ευρύτερου κοινωνικού κινήματος φραγμού στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, αντίστασης στα μέτρα της Κυβέρνησης, του ΔΝΤ, της Ε.Ε., διεκδίκησης νέων δικαιωμάτων, αποκατάστασης των απωλειών, είναι η στάση, η δράση που τιμά την εργατική Πρωτομαγιά, τους νεκρούς».Το ΠΑΜΕ διοργανώνει απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή στην πλατεία Σαρόκο,  στις 10.00  το πρωί. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά, τις θυσίες, τους αγώνες της παγκόσμιας εργατικής τάξης στέλνοντας αγωνιστικό μήνυμα αλληλεγγύης στους εργάτες και στις εργάτριες όλου του κόσμου. Δίνοντας υπόσχεση ότι θα συμβάλλουμε πιο αποφασιστικά στη χώρα μας να ηττηθεί η εξουσία των μονοπωλίων, να ανατραπεί η καπιταλιστική βαρβαρότητα, για το σοσιαλισμό».
Ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως « η  φετινή Πρωτομαγιά και η πανεργατική απεργία στις 11 Μάη πρέπει να είναι οι αγωνιστικές αφετηρίες του εργατικού κινήματος για την ανατροπή της κυβέρνησης και των αντικοινωνικών πολιτικών της. Για τη συγκρότηση μιας νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας με πυρήνα την Αριστερά, η οποία θα βγάλει την χώρα μας από το μνημόνιο και θα προωθήσει μια πολιτική που θα καλύπτει τις ανάγκες του λαού και όχι των πιστωτών και του κεφαλαίου».
σύνταξη: Μαρίνα Μοσχάτ