Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ...

...για την επέτειο της 17ης ΝΟΕΜΒΡΗ 
                             Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

 Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στο φασιστικό καθεστώς της χούντας, παραμένει όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρη και μας υποδεικνύει με καθαρό τρόπο το δρόμο του αγώνα και της αντίστασης που οφείλει να ακολουθήσει ο Ελληνικός Λαός και σήμερα.
Ο αγώνας για «Ψωμί» την εποχή τούτη ξαναποκτά επιτακτικό και κυριολεκτικό νόημα, όταν...
... οι εργαζόμενοι εξαθλιώνονται, τα μεσαία στρώματα υποβαθμίζονται, η ανεργία καλπάζει (ιδιαίτερα στη νεολαία) και μεγάλο τμήμα της κοινωνίας οδηγείται στο περιθώριο. Η αξιοπρέπεια του εργαζόμενου έχει πληγεί δραματικά εξαιτίας της κατάργησης όλων των συνταγματικών δικαιωμάτων που κατείχε, όπως το 8ωρο, το 5ημερο, η κοινωνική ασφάλιση, οι συλλογικές συμβάσεις, η προστασία στις απολύσεις. Η δραματική περικοπή των εισοδημάτων των εργαζομένων, η άγρια φοροεπιδρομή, η εκποίηση κοινωνικών δομών (υγείας, παιδείας, πρόνοιας), το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας αποτελούν την πολιτική πεμπτουσία της τρόικας και της κυβέρνησης. Ο λαός στη φτώχεια, οι τοκογλύφοι δανειστές της χώρας στην εξουσία.
Ο αγώνας για «Παιδεία» σήμερα, χρειάζεται να ενταθεί κυρίως ενάντια στη πολιτική της ραγδαίας υποχώρησης του δημόσιου χαρακτήρα της και της εκχώρησής της στα ιδιωτικά συμφέροντα. Η Γνώση στους λίγους και εκλεκτούς, η πλειοψηφία της νεολαίας στην αναλώσιμη δεξιότητα και ανασφάλεια, οι ημερομίσθιοι εκπαιδευτικοί αποτελούν μερικά σημεία που αποκαλύπτουν το σύγχρονο μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν. Ο αγώνας για «Ελευθερία» και «Εθνική Ανεξαρτησία» το διάστημα αυτό αποτελεί πρωταρχικό καθήκον κάθε πολίτη. Η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε εκχωρήσει την εθνική μας κυριαρχία στα γεράκια του ΔΝΤ και της ΕΕ και η σημερινή, διορισμένη από τους ίδιους συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, δεν είναι τίποτε άλλο από τη συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής. Η οικονομική και όχι μόνο «κατοχή» της χώρας είναι γεγονός.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο ελληνικός λαός, οι νέοι, οι μαθητές, οι φοιτητές, οι εργάτες, οι συνταξιούχοι, όλοι όσοι μαστίζονται από τις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές που ακολουθούνται σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο θα αντιταχθούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για την απόκρουση αυτών των πολιτικών και την οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας με πρωταρχικό παράγοντα τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2011
ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΣΤΙΣ 7μ.μ.