Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

ΣΤΗ ΜΕΓΓΕΝΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ Η ΙΤΑΛΙΑ!

Στη μέγγενη του ΔΝΤ και η Ιταλία Θα επιτηρεί από κοινού με την ΕΕ τις μεταρρυθμίσεις στη γειτονική χώρα
Σε συμφωνία για εποπτεία των οικονομικών μεταρρυθμίσεών της από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση φέρεται να προχώρησε η Ιταλία, σύμφωνα με τηλεγράφημα του...
... Reuters που επικαλείται πηγή της ΕΕ.
Ακολουθώντας κατά πόδας την Ελλάδα, η γειτονική χώρα παρασύρεται από το ντόμινο της κρίσης, της οποίας φαίνεται να είναι το επόμενο θύμα.
Ανώτατη πηγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επικαλείται το Reuters, αναφέρει ότι τόσο η Κομισιόν, όσο και το ΔΝΤ θα συντάσσουν εκθέσεις προόδου για την υλοποίηση των στόχων που τέθηκαν για την Ιταλία.

«Πρέπει να βεβαιωθούμε για την αξιοπιστία της Ιταλίας να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της. Αποφασίσαμε να εμπλακεί στη διαδικασία της εποπτείας το ΔΝΤ, χρησιμοποιώντας την μεθοδολογία του και οι Ιταλοί είπαν ότι μπορούν να το δεχθούν αυτό» δήλωσε η ίδια πηγή.
Διάψευση στο γαλλικό πρακτορείο
Ιταλική κυβερνητική πηγή που επικαλείται το γαλλικό πρακτορείο πάντως, φέρεται να διαψεύδει τα περί συμφωνίας της Ιταλίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, για να τεθεί η χώρα υπό εποπτεία.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός επιστρέφει στη Ρώμη μετά τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχθηκε στις Κάννες στην σύνοδο της G20 για να προωθήσει το πακέτο μεταρρυθμίσεων.
 NEWSBOMB.GR