Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΕΛΙΞΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΤΟ ΕΧΕΙ .....

             …ένας 77χρονος Έλληνας
Tι αποκαλύπτει ο ίδιος στο  για τον "κρίνο της ερήμου".
Η αλόη βέρα, η βασίλισσα των θεραπευτικών φυτών χαρακτηρίζεται ως το ελιξήριο της νεότητας. Τη μεγαλύτερη έκταση καλλιέργειας στην Ευρώπη την έχει ένας 77χρονος Κρητικός.

Ο Ηλίας Χρονάκης, ο οποίος καλλιεργεί αλόη βέρα στον...


... Τσούτσουρα στο Ηράκλειο της Κρήτης  μας αποκάλυψε τα πάντα για το "μαγικό" φυτό.

Ο 77χρονος Ηλίας Χρονάκης καλλιεργεί αλόη βέρα τα τελευταία 18 χρόνια
Ο 77χρονος Ηλίας Χρονάκης καλλιεργεί αλόη βέρα τα τελευταία 18 χρόνια

                     ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ
Πρόκειται για ένα φυτό που χαρακτηρίζεται ως "ο κρίνος της ερήμου". Στη φαρμακευτικη βιομηχανία χρησιμοποιείται ευρύτατα καθώς  περιέχει περισσότερα από 200 οργανικά συστατικά, ανάμεσά τους τη βιταμίνη Α (γνωστή και ως ρετινόλη) που φημίζεται για τις αντιρυτιδικές και τις αναπλαστικές ιδιότητές της στα κύτταρα καθώς και τη βιταμίνη Ε που προλαμβάνει τις βλάβες της κυτταρικής μεμβράνης και προστατεύει το δέρμα. Οπως άλλωστε θα έχετε παρατηρήσει όλες σχεδόν οι καλλυντικές κρέμες περιέχουν αλόη βέρα. Επίσης ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και θεραπεύει αιμορροϊδες και κρετατολιές. 
Οι αντιρυτιδικές και αναπλαστικές ιδιόητες της αλόης την κάνουν περιζήτητη
Οι αντιρυτιδικές και αναπλαστικές ιδιόητες της αλόης την κάνουν περιζήτητη

ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ
Για να χρησιμοποιηθεί κόβεται ένα φύλλο από το φυτό, το οποίο όταν σκιστεί βγάζει μία ουσία κιτρινωπού υγρού σε μορφή ζελέ, αυτό το ζελέ μπορεί να το αλείψει κανείς στο μέρος που έχει ένα πρόβλημα για το οποίο ενδείκνυται η χρήση της αλόης. Αυτό στεγνώνει, τραβά την εξωτερική επιφάνεια, μετά αφαιρείται και ανανεώνεται μέχρι να τελειώσει το φύλλο.
Η αλόη χρησιμοποιείται από την φαρμακευτική βιομηχανία και χαρακτηρίζεται ελιξήριο νεότητας
Η αλόη χρησιμοποιείται από την φαρμακευτική βιομηχανία και χαρακτηρίζεται ελιξήριο νεότητας

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ

Ο κύριος Χρονάκης ανακάλυψε τις θεραπευτικές ιδιότητες της αλόης στον Καναδά όπου ζούσε
Ο κύριος Χρονάκης ανακάλυψε τις θεραπευτικές ιδιότητες της αλόης στον Καναδά όπου ζούσε

Όπως δήλωσε στο Νewsit o κύριος Hλίας Χρονάκης "καλλιεργώ αλόη βέρα τα τελευταία 18 χρόνια. Εχω 150 στρέμματα με 250.000 φυτά από τα οποία τα παραγωγικά είναι γύρω στις 35.000. Τα υπόλοιπα είναι φυτώρια τα οποία πουλάω στους ενδιαφερόμενους που είναι πάρα - πάρα πολλοί. Εγώ ημουν μηχανικός στην αεροπορία, παραιτήθηκα όταν έγινα 32 ετών και πήγα στον Καναδά όπου άνοιξα συνεργείο αυτοκινήτων. Εκεί ανακάλυψα τις θεραπευτικές ιδιότητες της αλόης και αποφάσισα μετά από χρόνια να επιστρέψω στην Κρήτη και να την καλλιεργήσω".

Ακούστε τι δήλωσε o κύριος Ηλίας Χρονάκης:




Ένα φύλλο αλόης βέρα ζυγίζει από 400 εώς 800 γραμμάρια και το ενα κιλό κοστίζει 8 ευρώ. 
Μια γλάστρα κοστίζει από 5 εώς 50 ευρώ ανάλογα πόσο ανεπτυγμένο είναι το φυτό. Η καλλιέργεια αλόης είναι εξαιρετικά προσοδοφόρα καθώς 1 κιλό κοστίζει 8 ευρώ
Η καλλιέργεια αλόης είναι εξαιρετικά προσοδοφόρα καθώς 1 κιλό κοστίζει 8 ευρώ

Η παραγωγή της αλόης βέρα είναι εξαιρετικά προσοδοφόρα μας λέει ο κύριος Χρονάκης σε σχέση με εκείνη της ελιάς για παράδειγμα και προτρέπει και άλλους αγρότες να ασχοληθούν με την καλλιέργεια του "μαγικού" φυτού. 
Πηγή:newsit.gr