Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ:ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ


Ανδρομάχη Δαγλή
Τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα και την Κέρκυρα, σχολίασε η Γρ. της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Μάχη Δαγκλή. Η κυρία Δαγκλή τόνισε ότι το εκλογικό σώμα, με την ψήφο του θέλησε να δώσει, όχι απλά ένα μήνυμα αλλά ένα μάθημα στα έως τώρα μεγαλύτερα κόμματα. Το ΠΑΣΟΚ, όπως είπε, γνώρισε ότι θα μειώνονταν τα ποσοστά του αλλά όχι ότι θα χάσει και την έδρα του. Αποτελεί πλέον στοίχημα για το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. κατέληξε η κυρία Δαγκλή, ο επαναπατρισμός των...
... ψήφων αν γίνουν σύντομα οι εκλογές. 
Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε μιλώντας στην ΕΡΑ Κέρκυρας ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους, υποστηρίζοντας ότι προωθείται ως το νέο ΠΑΣΟΚ. Αναρωτήθηκε τι σημαίνει η πρόταση κυβερνητικής συνεργασίας προς το ΚΚΕ και τα υπόλοιπα κόμματα της ευρύτερης Αριστεράς, όταν ακόμα και αν προστεθούν οι βουλευτές των τριών αυτών κομμάτων, δεν συμπληρώνονται ούτε 120. Χαρακτήρισε ως θετικό το αποτέλεσμα για το ΚΚΕ αφού, έστω και λίγο, αύξησε το ποσοστό αλλά και τους βουλευτές του ενώ κάλεσε για μία ακόμα φορά τον κόσμο να δημιουργήσει κοινωνικό μέτωπο στους αγώνες και τις κινητοποιήσεις κατά των αντιλαϊκών μέτρων που επίκεινται.
Σημαντική επιτυχία αποτελεί το ποσοστό που κατέκτησαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες πανελλαδικά αλλά και στην Κέρκυρα, όπου το ποσοστό του κόμματος του Πάνου Καμμένου απέχει ελάχιστα από το γενικό του. Αυτό υπογράμμισε σήμερα στο σταθμό μας ο υποψήφιος βουλευτής του κόμματος, Σπύρος Κασσίμης, ο οποίος όσον αφορά την πρόσκληση σε στήριξη μίας κυβέρνησης των αριστερών κόμμάτων που είχε απευθύνει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προεκλογικά, υπογράμμισε πως θα πρέπει να υποχωρήσει το κόμμα του κ. Τσίπρα από τις θέσεις του σε ζητήματα όπως η μετανάστευση και τα εθνικά θέματα για να μπορέσει να λάβει τη στήριξη των βουλευτών του κόμματος Καμμένου.
Την ικανοποίησή τους από το αποτέλεσμα των εκλογών, δήλωσαν οι υποψήφιοι του ΕΠΑΜ στην Κέρκυρα. Ο κ. Σταμάτης Λινάρδος, διαβάζοντας κοινή δήλωσή τους, προκάλεσε την Ε.Ε. και το ΔΝΤ να κάνουν επίδειξη ισχύος και να ζητήσουν την έγγραφη δήλωση υποταγής απ’ όλα τα ελληνικά κόμματα, προκειμένου ο ελληνικός λαός να χωρίσει την ήρα από το στάρι. 
Ο κ. Λινάρδος ανέφερε ότι το «ΟΧΙ» αποτέλεσε εκλογική συνεργασία του ΕΠΑΜ με το κόμμα του κ. Παπαθεμελή και δεν υφίσταται πλέον. Οι όποιες δηλώσεις γίνονται, όπως είπε, αφορούν τους εκπροσώπους του ΕΠΑΜ.
Από την era.gr