Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

ΚΕΡΚΥΡΑ : ΣΚΟΥΠΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ...

                         …την επαιτεία !!!
Εκτεταμένοι έλεγχοι από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. για την καταπολέμηση του παραεμπορίου και της επαιτείας πραγματοποιήθηκαν κατά την εορταστική περίοδο στην Κέρκυρα
Μέχρι στιγμής εντοπίστηκαν δέκα πλανόδιοι πωλητές για παράνομη κατοχή εμπορευμάτων καθώς και δεκαέξι άτομα για επαιτεία
Κατασχέθηκαν 1.500 περίπου προϊόντα παραεμπορίου (ρολόγια, ημερολόγια, εικόνες, χαλιά και άλλα αντικείμενα) ενώ βεβαιώθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 12.000 ευρώ
Ειδικοί αστυνομικοί έλεγχοι για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου και της επαιτείας πραγματοποιήθηκαν από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας κατά την εορταστική περίοδο με απώτερο στόχο την προστασία της εμπορικής δραστηριότητας  στην πόλη της Κέρκυρας.
Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί από τους αστυνομικούς, δέκα πλανόδιοι μικροπωλητές για παράνομη κατοχή προϊόντων παραεμπορίου καθώς και δεκαέξι αλλοδαποί και ημεδαποί για επαιτεία.
Συνολικά κατασχέθηκαν 1.500 περίπου παράνομες συσκευασίες και προϊόντα (ρολόγια, ημερολόγια, χαλιά, εικόνες, χριστουγεννιάτικα είδη και άλλα αντικείμενα), τα οποία προορίζονταν να πωληθούν στην τοπική αγορά ενώ σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία, επιβλήθηκαν στους πλανόδιους μικροπωλητές που εντοπίστηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 12.000 ευρώ.