Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Σοφία Λίβερη
Πρόεδρος Ε.Κ.Κ
Για μία ακόμα φορά η συνέπεια της κυβέρνησης στην αποτελεσματική εφαρμογή του δόγματος του σοκ τρομάζει και δημιουργεί οργή στην ελληνική κοινωνία.
Με μία απόφαση κεραυνό εν αιθρία, του Υπουργού Διοικητικής Απορρύθμισης, Κ. Μητσοτάκη, απολύονται δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στους Δήμους όλης της Ελλάδας και 60 εξ αυτών στον Δήμο της Κέρκυρας. Κυριολεκτικά, εν μία νυκτί, χιλιάδες οικογένειες βλέπουν ένα ακόμα εισόδημα τους να εξαφανίζεται στο βωμό των απαιτήσεων της Τρόικας και των επιδείξεων αυταρχικής διακυβέρνησης της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Εξήντα συνάδελφοί μας στην Κέρκυρα, είκοσι τέσσερις εκ των οποίων, μόνο στη Δ.Ε.Υ.Α.Κ., άπαντες με πολυετή προϋπηρεσία, μένουν κυριολεκτικά στο δρόμο, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη και χωρίς καμία πρόβλεψη για τη συνταξιοδότησή τους. Ως αποτέλεσμα, οι ήδη υποστελεχoμένες υπηρεσίες του Δήμου και η λείψανδρη ΔΕΥΑΚ συρρικνώνονται ακόμα περισσότερο και οι παρεχόμενες στους πολίτες υπηρεσίες είτε υποβαθμίζονται είτε παύουν στην ουσία να υφίστανται.
Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας είναι αντίθετο σε κάθε προσπάθεια περαιτέρω συρρίκνωσης της τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αντιλαμβανόμαστε ότι σε όλα όσα γίνονται δεν υπάρχει ίχνος μεταρρύθμισης. Υπάρχει απλά η διάθεση αποκεφαλισμού δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων, επειδή έτσι απαιτεί η Τρόικα κι επειδή υπάρχει η απόφαση εκχώρησης εργασιών σε ιδιωτικές εταιρείες.
Επομένως, όχι μόνο δε δεχόμαστε τη συρρίκνωση ή και κατάργηση υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης αλλά θεωρούμε επιβεβλημένη τη διεύρυνση του κοινωνικού της ρόλου, τη βελτίωση των υπηρεσιών της προς τους πολίτες αλλά και φυσικά την ενίσχυσή της με προσωπικό κατά τις οικονομικές δυνατότητες του κάθε Δήμου.

Για το Δ/Σ του Ε.Κ.Κ.