Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2014

ΚΕΡΚΥΡΑ: ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΤΟΥ... "ΜΑΝΑΒΙΚΟ" !!!


Εντοπίστηκε κατάστημα καφετέρια-μπαρ, στην πόλη της Κέρκυρας στο οποίο έπαιζαν «φρουτάκια»

Συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης και δύο υπάλληλοι του καταστήματος καθώς και δύο παίκτες
Κατασχέθηκαν επτά ηλεκτρονικοί υπολογιστές και το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ περίπου

Συνελήφθησαν χθες (03.01.2014) το μεσημέρι στην πόλη της Κέρκυρας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας πέντε ημεδαποί (τρεις άντρες και δύο γυναίκες) ηλικίας 45,60,63, 41 και 54 ετών αντίστοιχα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διενέργειας παράνομων τυχερών παιχνιδιών, της παράνομης κατοχής ναρκωτικών ουσιών, καθώς και υγειονομικών παραβάσεων.

Αναλυτικότερα κατά την διάρκεια επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, χθες το μεσημέρι στην καφετέρια-μπαρ ιδιοκτησίας του 45χρονου ημεδαπού στην Κέρκυρα, ο οποίος συνελήφθη, διαπιστώθηκε η εγκατάσταση συστήματος έξι ηλεκτρονικών υπολογιστών με  κεντρική μονάδα  ελέγχου «server», για την διενέργεια του παράνομου παιχνιδιού «φρουτάκια».

Στο πλαίσιο της επιχείρησης που εντάσσεται στους γενικότερους ελέγχους αντιμετώπισης του παράνομου «τζόγου», διαπιστώθηκε  ότι οι δύο ημεδαπές υπάλληλοι του καταστήματος, ηλικίας 41 και 54 ετών, οι οποίες επίσης συνελήφθησαν, χειρίζονταν μέσω του κεντρικού υπολογιστή, την διενέργεια του παράνομου παιχνιδιού  και επέτρεπαν τον παράνομο στοιχηματισμό στους δύο παίχτες ηλικίας 60 και 63 ετών.

Εντός του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά εγκατεστημένοι υπολογιστές και επιπλέον κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 2.050 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή των πέντε συλληφθέντων.

Επιπλέον κατά τη διάρκεια της έρευνας  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή της 41χρονης υπαλλήλου οκτώ χάπια απαγορευμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Οι πέντε ημεδαποί οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ενώ τα χρήματα που κατασχέθηκαν θα κατατεθούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Σύμφωνα με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την «αγορά των παιγνίων» και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά, προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.