Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

«Ένα ποσοστό υπάλληλων που τεθεί σε διαθεσιμότητα θα οδηγηθεί σε έξοδο από το δημόσιο εφόσον δεν απορροφηθεί» ξεκαθάρισε την Πέμπτη στον ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών του Δημοσίου, αλλά και απομακρύνσεις υπαλλήλων που θα έχουν τεθεί ή πρόκειται να τεθούν σε διαθεσιμότητα και θα ολοκληρώνουν την 8μηνη παραμονή τους στο ιδιότυπο καθεστώς χωρίς να καταφέρουν να μετακινηθούν, θα πραγματοποιηθούν οι 11.400 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων το 2014 που προβλέπονται από το Μνημόνιο σύμφωνα με το Έθνος. 

Ο τελικός σχεδιασμός έχει την έγκριση του Μεγάρου Μαξίμου και έχει προέλθει από τη συνεργασία όλων των μελών του υπουργικού συμβουλίου, ενώ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης θα διαπραγματευτεί με την...


... τρόικα στα τέλη Ιανουαρίου που αναμένεται να έρθει στην Αθήνα, καθώς το σχέδιο τελεί υπό την έγκριση των δανειστών.

Το πλάνο θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης με την τρόικα στο τέλος του μηνός, οπότε αναμένεται η έλευσή της. Η αποσυμφόρηση θα υλοποιηθεί με καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών αλλά και απομάκρυνση προσωπικού.

Μιλώντας στα Νέα του ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη ο 
Κυριάκος Μητσοτάκης διευκρίνισε για τις 11.000 απολύσεις ότι «εγώ δεν είμαι κυνηγός απολύσεων, αλλά όλη η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί, είναι μνημονιακή υποχρέωση».

Η αξιολόγηση των φορέων στο δημόσιο θα συνεχιστεί στις αστικές συγκοινωνίες κατέστησε σαφές ο υπουργός. 

«Ένα ποσοστό υπάλληλων που τεθεί σε διαθεσιμότητα θα οδηγηθεί σε έξοδο από το δημόσιο εφόσον δεν απορροφηθεί» ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης. 

«Η διαδικασία της αξιολόγησης των ΝΠΙΔ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, εκτιμώ ότι θα υπάρξει κι άλλο κύμα φορέων (σ.σ προς κατάργηση), αλλά και παρεμβάσεις που περιορίζουν το μέγεθος των φορέων» σημείωσε. 


Πηγή
: skai.gr