Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Η ΑΝΤΖΕΛΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ Β ΓΥΡΟΥ....

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΖΕΛΑΣ ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟ ΙΟΝΙΟ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Β΄ΚΥΡΙΑΚΗΣ.
Δεσμευόμαστε, σύμφωνα με αυτό που μας αναλογεί, να δείξουμε με πράξεις, από την πρώτη στιγμή ,το έργο μας, για μια δυνατή Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Οι πολίτες του Ιονίου είναι και μόνο, αυτοί, στους οποίους ανήκει το δικαίωμα της επιλογής».
To “Μεγάλο Ιόνιο” πορεύτηκε από την πρώτη στιγμή ως μια ελεύθερη, αυτοδιοικητική πρωτοβουλία που θέλει να είναι χρήσιμη και δημιουργική για τον τόπο μας. Αυτό είναι το κριτήριο που καθόρισε και θα εξακολουθεί να καθορίζει τη στάση μας στα ζητήματα της Περιφέρειας.
Την περασμένη Κυριακή ένα αξιόλογο κομμάτι των πολιτών του Ιονίου εμπιστεύθηκε το όραμα, τη φιλοσοφία και την πρότασή μας για την ανάπτυξη και τη συνοχή της Περιφέρειας.
Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο για τον Ποιοτικό Τουρισμό που θα αυξήσει την χρονική τουριστική περίοδο στον Τόπο μας.
Είναι σημαντικό να πάρουμε την χρονική παράταση και τη γεωγραφική επέκταση σε όλο το Ιόνιο, του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Bίωσιμης Ανάπτυξης για τον Τουρισμό.
Είναι σημαντικό να δοθεί αναπτυξιακή πνοή στην περιοχή του Ληξουρίου, με την άμεση δρομολόγηση της πρότασής μας για την ίδρυση Ευρωπαϊκού Σεισμολογικού Κέντρου, που θα έχει πολλαπλά οφέλη για την οικονομία της περιοχής.
Είναι σημαντικό να αναδειχθεί το συγκριτικό πλεονέκτημα της πολιτιστικής κληρονομίας και της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας, με τη σύσταση ενός ισχυρού θεσμού, όπως το προτεινόμενο Ιόνιο Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ
•Να προωθηθούν μορφές τουρισμού όπως ο θρησκευτικός, ο ιστορικός, ο γαστρονομικός, ο θαλάσσιος τουρισμός, ο οικοτουρισμός.
•Να δημιουργηθούν Προγράμματα Αγροτουρισμού – Αγροβιοτεχνίας- και προβολη των αγροδιατροφικών προιόντων μας.
•Να υποστηριχθούν σύγχρονες μορφές Πολιτισμού σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες
•Προβληθούν τα πολιτισμικά μας μνημεία.
•Να Ολοκληρωθεί το Σχέδιο ανάπτυξης Τουριστικής συνείδησης με εκπαιδευτικά προγράμματα για τους επιχειρηματίες – εργαζόμενους και εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης.
•Να εξασφαλιστεί ,Πενταετές σχέδιο marketιng και σχεδίου τουριστικής προβολής και προώθησης σε ολες τις αγορές σε συνεργασία με τους επαγγελματίες του τουρισμού.
•Να αναπτυχθούν ηλεκτρονικές εφαρμογές για tamplets και κινητά τηλέφωνα για τη διαδραστική εξυπηρέτηση και πληροφόρηση τουριστών.
•Να αναδειχθεί ο πολιτισμικός πλούτος ολων των νησιών του Ιονίου.
•Να υποστηριχθεί η συντήρηση, προστασίας και ανάδειξης των Πολιτιστικών Μνημείων..
•Να διασφαλιστεί η προσβασιμότητα και διασύνδεση των νησιών μας μεταταξύ τους και με άλλους προορισμούς της Μεσογείου.
-Να αναπτυχθεί ο πρωτογενής μας τομέας σε συνδυασμό με τον τουρισμό και η εξωστρέφεια του, προς Περιφέρειες όμορων χωρών.
•Να ολοκληρωθούν οι κατασκευές που είναι σε εξέλιξη και να αξιοποιηθούν οι λιμενικές τουριστικές υποδομές.
-Να ιδρυθεί Αντιπροσωπευτικό Γραφείο της Περιφέρειας , στην ΕΕ στις Βρυξέλλες για την άμεση πληροφορηση των προγραμμάτων και ένταξης αυτών.
Δεσμευόμαστε, σύμφωνα με αυτό που μας αναλογεί, να δείξουμε με πράξεις, από την πρώτη στιγμή ,το έργο μας, για μια δυνατή Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Οι πολίτες του Ιονίου είναι και μόνο, αυτοί, στους οποίους ανήκει το δικαίωμα της επιλογής».