Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΚΛΕΙΣΤΗ Η ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟ.....

…τις απολυμένες καθαρίστριες ζητώντας την άμεση εφαρμογή της πρωτόδικης απόφασης για επαναπρόσληψή τους.
Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η κατάληψη του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Καραγιώργη Σερβίας από τις απολυμένες καθαρίστριες.

Στο υπουργείο Οικονομικών για δεύτερη ημέρα οι απολυμένες καθαρίστριεςΟι απολυμένες καθαρίστριες κρατούν κλειστή την είσοδο του υπουργείου Οικονομικών για δεύτερη ημέρα, ζητώντας την άμεση εφαρμογή της πρωτόδικης απόφασης για επαναπρόσληψή τους.
Να σημειωθεί ότι παρέμειναν όλο το βράδυ στην είσοδο του υπουργείου δηλώνοντας πως δεν θα φύγουν αν δεν ξεκαθαριστεί η κατάσταση.
Όπως έγινε χθες γνωστό, το υπουργείο Οικονομικών υιοθετεί την γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους και δεν θα υποβάλει έφεση στην απόφαση, θα καταθέσει όμως ερώτημα στον Άρειο Πάγο για το αν αυτή πρέπει να γίνει άμεσα εκτελεστή.
Το υπουργείο Οικονομικών δεν θα ασκήσει έφεση στην απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, προφανώς για να μην κριθεί η υπόθεση σε ανώτερο και ανώτατο βαθμό, κάτι που θα αποτελούσε ισχυρό δεδικασμένο για άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.
Την ίδια ώρα, μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου προκειμένου να διενεργηθούν οι λόγοι που το υπουργείο Οικονομικών μέχρι σήμερα δεν έχει εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση κατέθεσαν χθες στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών εκπρόσωποι των καθαριστριών.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΔΟΥ, ζητείται από την Εισαγγελία Αθηνών «να διερευνηθεί η τυχόν τέλεση αδικημάτων που διώκονται αυτεπαγγέλτως, καθώς και η ποινική ευθύνη παντός υπαιτίου και, αναλόγως της αρμοδίου περί τούτου κρίσης, να διωχθούν οι υπαίτιοι και να τιμωρηθούν, όπως προβλέπει ο νόμος».

Πηγη:Newsbomb.gr