Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ

Εφέτος συμπληρώνονται 150 χρόνια από την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα και το γεγονός αυτό είναι η καλύτερη αφορμή για να ξαναμελετήσουμε, να επανεκτιμήσουμε και να μεταλαμπαδεύσουμε τις αξίες του Επτανησιακού Λαού, που αγωνίστηκε για την ενότητα με τον εθνικό κορμό.
  Η επέτειος της Ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα μας φέρνει προ των ευθυνών μας, για να συνεχίσουμε τον ιδιαίτερο παιδευτικό ρόλο που διαδραμάτισε το νησιωτικό σύμπλεγμα του Ιονίου πριν ακόμη από την ένωση και να τονίσουμε την ιδιαίτερη συμβολή των Επτανησίων στην αναγεννώμενη πατρίδα κατά τα δύσκολα χρόνια της.

  Η δυναμική και οργανωμένη πλέον Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει σημεία αναφοράς της τους Επτανήσιους Ριζοσπάστες, διεκδικεί και αγωνίζεται να διασφαλίσει και να υπερασπίσει την ύπαρξη της, την αυτοτέλεια της, και την αναγνώρισή της, ως ιδιαίτερη αξία στον ελληνικό αλλά και στον παγκόσμιο χώρο.


  Εμείς οι πολίτες των Ιονίων Νήσων, με την ιδιότυπη κουλτούρα μας, την πηγαία ευγένειά μας, τα ενωτικά μας χαρακτηριστικά, την ειρηνική φύση μας, καλούμαστε να είμαστε νηφάλιοι και συνάμα αγωνιστικοί, καλότροποι και ταυτόχρονα διεκδικητικοί, υπερασπιστές του δικαίου και της ισονομίας και θα το πράξουμε.